Nu mai este mult timp și naționala României se va duela cu Spania pe Arena Națională, în preliminariile pentru Euro 2020 (5 septembrie, de la 21:45). Cum FCSB și Dinamo se află într-o perioadă foarte slabă, selecționerul Cosmin Contra a lăsat să se înțeleagă următorul lucru: ar putea să nu convoace niciun jucător de la aceste două formații. De asemenea, Contra a mai precizat că dacă nu ajunge în următorii zece ani să pregătească AC Milan, Atletico Madrid sau Getafe se va lăsa de antrenorat.

Cosmin ContraFoto: frf.ro
  • Despre FCSB și Dinamo

"În momentul de faţă, există posibilitatea. Avem mulţi jucători şi la naţionala de seniori şi la naţionala de tineret de la aceste echipe. Este clar că forma pe care au arătat-o în acest campionat nu ne dă speranţe că putem să-i chemăm.

Nu au cum să ajute în forma asta, dar mai sunt două, trei meciuri. FCSB poate să se califice cu Guimaraes şi toată energia negativă pe care au strâns-o prin aceste înfrângeri să dispară şi să arate altceva în aceste două, trei săptămâni. Mai ales că eu dau convocările vinerea viitoare. Mai au Guimaraes, campionat, Guimaraes, apoi dau lista. Mai au trei meciuri până dau lista. Mi-aş dori din toată inima ca FCSB să se califice în grupele Europa League, aş fi cel mai fericit" - Cosmin Contra, la Digisport.

  • Se lasă de antrenorat dacă nu ajunge la AC Milan, Atletico Madrid sau Getafe

"Visul meu este să antrenez una dintre echipele mari la care am jucat, Milan, Atletico. Şi Getafe, că joacă în Europa League. Era să joace în Champions League. Şi dacă nu reuşesc în zece ani, mă las de antrenorat. Dacă nu calific naţionala, contractul meu se termină în decembrie. După naţională aş vrea să antrenez în Spania sau în Italia. Dacă e o echipă care trage la promovare, aş antrena şi în liga a doua" - Cosmin Contra, în vârstă de 43 de ani.

  • Despre problemele lui Luis Enrique

Contra a afirmat că selecţionerul Spaniei, Luis Enrique, a renunţat la naţională din cauza unei probleme familiale grave: "Are o problemă gravă cu fata, am înţeles".

România întâlneşte Spania, la 5 septembrie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Bucureşti şi Malta, la 8 septembrie, de la ora 19:00, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, în preliminariile Euro 2020, susține News.ro.