Superstarul brazilian Neymar, care nu şi-a ascuns dorinţa de a pleca de la Paris Saint-Germain în această vară, nu a fost convocat pentru prima partidă pe care parizienii o vor disputa în noua ediţie a campionatului de fotbal al Franţei, duminică împotriva formaţiei Nimes, a anunţat directorul sportiv al lui PSG, compatriotul său Leonardo, citat de AFP.

NeymarFoto: psg.fr

Oficialul grupării de pe Parc des Princes le-a declarat sâmbătă jurnaliştilor că sunt discuţii "mai avansate decât până acum" în privinţa plecării lui Neymar. "Însă PSG nu este încă pregătită să-şi dea acordul", a precizat Leonardo.

În conferinţa de presă de dinainte de meci, antrenorul Thomas Tuchel a precizat că brazilianul "nu a încheiat antrenamentul de sâmbătă din cauza unei dureri la o gleznă".

FC Barcelona, fosta echipă a lui Neymar, şi Real Madrid sunt cele două posibile destinaţii ale atacantului brazilian, cel mai scump fotbalist al planetei, pentru care PSG a achitat 222 milioane euro în vara anului 2017.

Presa spaniolă a anunţat că preşedintele lui Real Madrid, Florentino Perez, i-a oferit lui Neymar un contract pe cinci ani, cu un salariu de 40 milioane euro pe sezon, pentru a-l convinge să vină pe Santiago Bernabeu, însă brazilianul ar prefera să se întoarcă la FC Barcelona, unde a rămas în relaţii foarte bune cu majoritatea jucătorilor grupării catalane, în frunte cu Lionel Messi, informează Agerpres.