​Ediţia 2019 a Cupei Mondiale a Cluburilor, penultima în formatul cu şapte echipe participante, se va desfăşura în Qatar între 11 şi 21 decembrie, a anunţat FIFA, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cupa Mondială a Cluburilor va trece la formatul de 24 echipe începând cu 2021, iar Qatar-ul va găzdui ultimele două ediţii cu şapte participante din 2019 şi 2020, pentru a-şi testa capacitatea organizatorică înaintea Cupei Mondiale din 2022.

FC Liverpool, campioana Europei, CF Monterrey, campioana CONCACAF şi Hienghene Sport, campioana Oceaniei au obţinut deja biletele pentru Cupa Mondială a Cluburilor 2019. Clubul care va reprezenta Qatar-ul va depinde de ce se va întâmpla în Liga Campionilor Asiei. Dacă o echipă din Qatar devine campioană, ea se va califica direct în turul 2, iar dacă este finalistă va juca în meciul de deschidere cu Hienghene Sport, pe 11 decembrie, a precizat FIFA.

Dacă Liga Campionilor Asiei nu este câştigată de o echipă din Qatar, actuala campioană a Qatar-ului, Al Sadd SC, va juca meciul de deschidere cu Hienghene Sport.

Participantele din Africa, Asia şi America de Sud vor fi stabilite în următoarele luni.

Tragerea pentru meciurile din turul 2 şi semifinale va avea loc la sediul FIFA de la Zurich, pe 16 septembrie.

Liverpool va intra direct în semifinale şi va juca cu învingătoarea din turul 2 pe 18 decembrie.