Daniel Sturridge (29 de ani), jucător rămas liber de contract după despărțirea de Liverpool, din această vară, a fost suspendat, joi, pentru două săptămâni și amendat cu 75.000 de euro pentru încălcarea regulilor privind pariurile sportive, informează BBC, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sturridge a fost sancționat pentru șase săptămâni, însă patru dintre acestea sunt cu suspendare, astfel că fotbalistul se va putea întoarce pe teren pe 31 iulie.

Au fost aduse 11 acuzații asupra atacantului la o comisie independentă, nouă dintre acestea fiind respinse. Sturridge a fost găsit vinovat în două dintre acuzații, el încălcând regulile Federației Engleze privind pariurile, în ianuarie 2018, când l-ar fi încurajat pe fratele său, Leon, să parieze pe un transfer al lui la FC Sevilla, oferindu-i informații relevante în acest sens.

Daniel Sturridge a fost legitimat la Liverpool în perioada 2013-2019. În ianuarie 2018, "cormoranii" au decis să îi ofere mai multe minute de joc, iar atacantul a fost împrumutat la West Bromwich Albion, după ce transferul la FC Sevilla nu s-a mai concretizat.

În prezent, Sturidge este liber de contract, după ce contractul cu Liverpool i-a expirat la 30 iunie. Atacantul are 26 de meciuri în naționala Angliei și opt goluri. Alături de Liverpool, Sturridge a câștigat Liga Campionilor, la finalul sezonului trecut.

Manchester City, Chelsea, Bolton, West Bromwich Albion și Liverpool sunt echipele pentru care a evoluat, la seniori, Sturridge.