După un început foarte dificil de meci, în care Astana a deschis scorul și s-a desprins la 2-0 la general, CFR Cluj a dominat categoric partida disputată pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", a egalat situația până în minutul 26 și a ratat mai multe ocazii. Omrani (marcatorul primului gol și omul decisiv la a doua reușită) a înscris golul de 3-1 cu călcâiul și a obținut calificarea ardelenilor în turul II al preliminariilor Champions League. Maccabi Tel Aviv (Israel) este următoarea adversară a echipei lui Dan Petrescu.

Omrani si Dan Petrescu, dupa calificarea in turul II preliminarFoto: Facebook - Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA
  • Au marcat: Omrani '10, '73, Postnikov '26 (autogol) / Murtazayev '4.

Au evoluat următoarele echipe:

CFR Cluj: Arlauskis - Susici, Vinicius, Burcă, Camora - Djokovici, Bordeianu, Culio - Deac (Hoban '86), Rondon (Costache '66), Omrani (Pereira '85). Antrenor Dan Petrescu.

Astana: Eric - Rukavina, Postnikov, Simunovici, Beisebekov (Anicici '81) - Logvinenko - Tomasov (Mubele '62), Maevski, Sigurjonsson (Janga '82), Murtazaiev - Rotariu. Antrenor Roman Grigorciuk.

Desfășurarea livescore a partidei retur dintre CFR Cluj și Astana:

Final de meci!

'90+4 Arlauskis reține incredibil lovitura de cap a lui Janga, trimisă de la trei metri distanță. Murtazayev se afla în ofsaid.

'86 Omrani și Deac sunt înlocuiți de Pereira și Hoban.

'81 Ultimele schimbări ale oaspeților: Anicic și Janga îi înlocuiesc pe Beysebekov și Sigurjonsson.

'77 Omrani ratează incredibil din 3 metri. Atacantul ardelenilor nu a reușit să împingă în poartă mingea venită pe sus (portarul era depășit).

'74 Gol CFR Cluj! Omrani deviază superb cu călcâiul din interiorul careului mic, îl învinge pe Eric și ardelenii conduc cu 3-2 la general.

'66 Rondon este înlocuit de Costache.

'62 Prima schimbare la Astana: Mubele îi ia locul lui Tomasov.

'61 Djokovic îi pasează din prima lui Rondon, acesta trage cu stângul, însă nu plasează balonul și Eric prinde fără probleme.

'55 Camora urcă excelent, trece prin apărarea adversă, intră în careu și pasează spre punctul cu var, de unde Djokovic ratează incredibil ținta.

'51 Djokovic a trimis cu capul, însă mingea a fost respinsă în corner. La fază următoare, Vinicius a ratat de asemenea ținta cu o lovitură de cap.

'49 Deac a urcat în flancul drept și a centrat în fața careului mic. Djokovic a reluat sub bară, însă Eric a împins mingea în corner în ultimul moment.

A început repriza secundă.

Pauză pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu". CFR Cluj vs Astana 2-1 (2-2 la general). Au marcat: Murtazayev '4 / Omrani '10, Postnikov '26 (autogol).

'43 Bordeianu centrează din lovitură liberă, Vinicius trimite în poartă cu capul, însă fundașul ardelenilor se afla în poziție de ofsaid și golul nu a fost validat.

'33 Burcă trage bine de la distanță, Eric respinge în față, însă prinde la timp mingea.

'31 Arlauskis se întinde excelent și respinge în lateral șutul lui Tomasov, care a rămas singur în flancul drept.

'26 Gol CFR Cluj! Omrani trage la colțul scurt, mingea este deviată de Postnikov, trece pe lângă Eric și intră în poartă. Ardelenii mai au nevoie de un singur gol pentru a obține un scor de calificare (2-2 la general în acest moment).

'25 Șutul lui Susic este deviat și cade pe plasa porții lui Eric. Corner pentru CFR.

'21 Deac cade în careu și clujenii cer penalti, însă jocul este lăsat liber. La reluare se observă că jucătorul CFR-ului a fost ținut de mână de Maevskiy.

'20 Deac centrează foarte periculos din corner, portarul respinge din nou în corner.

'10 Gol CFR Cluj! Djokovic centrează perfect din flancul drept și Omrani îl învinge pe Eric cu o lovitură de cap din interiorul careului mic.

'9 Mario Rondon lovește bara transversală cu o reluare din interiorul careului de 6 metri.

'4 Gol Astana! Murtazayev a recuperat un balon, a avansat spre poartă și a înscris de la distanță cu un șut la colțul lung. În acest moment, CFR Cluj are nevoie de o victorie la două goluri pentru a se califica.

'3 Clujenii au primele ocazii ale partidei. Rondon ratează o pasă în primă fază, acțiunea a continuat și după mai multe pase mingea a ajuns la Culio, care nu a reușit însă să trimită periculos spre poartă.

Astana a avut lovitura de start.

Cele două echipe intră pe teren.

Singurul gol al meciului tur dintre Astana și CFR Cluj a fost marcat de Postnikov, în minutul 68. Vezi aici mai multe detalii.

Cine este Astana

FC Astana a câștigat ultimele cinci ediții ale campionatului din Kazakhstan și are un lot în valoare totală de 25,23 de milioane de euro, potrivit transfermarkt.com.

La Astana evoluează și fostul dinamovist Dorin Rotariu, mijlocașul de 23 de ani fiind împrumutat de la Club Brugge. Românul are șase goluri în 18 partide disputate în campionatul din Kazahstan. Cel mai valoros jucător din lot este mijlocașul croat Marin Tomasov (31 de ani), care este cotat la 3,5 milioane de euro.

În acest moment, adversara celor de la CFR Cluj ocupă locul doi în campionatul din Kazakhstan, cu 38 de puncte în 19 meciuri (golaveraj: 34-17). Echipa este antrenată de la 1 iunie 2018 de ucraineanul Roman Grygorchuk (54 de ani).

Gruparea din capitala Kazahstanului a atins grupele Ligii Campionilor în sezonul 2015-2016 şi şaisprezecimile de finală ale Europa League în sezonul 2017-2018.

CFR Cluj, debut dezamăgitor de sezon

CFR Cluj a funcționat bine în pregătiri, a avut patru victorii (1-0 cu Orenburg, 2-1 cu Osijek, 1-0 cu Mlada Boleslav și 1-0 cu Sparta Praga) și un rezultat de egalitate (1-1 cu Steaua Roșie Belgrad).

Campioana României a început însă dezamăgitor noul sezon competițional. A fost învinsă cu 1-0 de FC Viitorul în Supercupă, a pierdut apoi tot cu 1-0 în Kazahstan, în manșa tur cu Astana, iar în prima etapă din Liga 1 a obținut doar un rezultat de egalitate, scor 1-1, pe teren propriu, cu Poli Iași.

Astfel, o calificare în turul doi preliminar al Champions League poate fi un prim pas spre refacerea moralului.