Atletico Madrid a anunţat, sâmbătă, transferul definitiv al lui Alvaro Morata (26 de ani), de la Chelsea. Atacantul iberic va continua să joace sub formă de împrumut în sezonul viitor, urmând ca din 2020/2021, mutarea să devină permanentă, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Chelsea l-a împrumutat pe Morata la Atletico Madrid la începutul anului 2019, pentru şapte milioane de euro, iar potrivit Marca, clubul londonez, având interdicţie la transferuri din partea FIFA, a solicitat ca jucătorul să se întoarcă pe Stamford Bridge pentru a forţa cumpărarea definitivă. Atletico s-a folosit de clauza din contract şi a achitat suma de 50 de milioane sterline (aproximativ 56 de milioane de euro) pentru transferul definitiv, mai scrie sursa citată.

Astfel, transferul lui Morata este a doua mutare spectaculoasă realizată de Atletico Madrid în această vară. Echipa lui Diego Simeone l-a mai adus şi pe tânărul Joao Felix (19 ani), de la Benfica Lisabona, pentru 126 de milioane de euro. De asemenea, fundaşul Felipe şi mijlocaşul central Hector Herrera, ambii de la FC Porto, sunt alte două noutăţi din lotul formaţiei din capitala Spaniei.

În cele 17 partide în care a evoluat la Atletico Madrid, Morata a înscris şase goluri şi a oferit o pasă decisivă. La Chelsea, în prima parte a sezonului trecut, internaţionalul spaniol a jucat în 24 de partide, punctând de nouă ori.

În cariera sa, Alvaro Morata a mai evoluat pentru Real Madrid, Juventus şi Chelsea.