Ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, a anunțat, vineri, la Neptun, acolo unde a avut loc o reuniune a Comitetului Interministerial pentru organizarea EURO 2020, că se înregistrează întârzieri la noile stadioane Steaua și Rapid, relatează Mediafax.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

În ședința prezidată de ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, și consilierul onorific al premierului, Gică Popescu și la care a fost prezent și directorul general din MTS, Daniel Jianu, s-a discutat despre situația căilor de acces spre Otopeni, stadiul vânzării biletelor sau al construcției stadioanelor.

“Timpul trece extrem de repede și ne mai desparte doar un an de acest eveniment. Au trecut aproape 5 ani de când UEFA ne-a încredințat onoarea de a găzdui partide ale Campionatului European de fotbal din 2020. Zilele trecute am văzut imagini de pe șantierele din Ghencea și Giulești și recunosc că mi-aș fi dorit să fim într-un stadiu mult mai avansat", a precizat ministrul Tineretului și Sportului.

Bogdan Matei a cerut ca lucrările la cele două stadioane să se facă într-un ritm accelerat.

"Din varii motive, unele justificate, altele mai puțin, ne confruntăm cu întârzieri și aș dori să facem cu toții eforturi suplimentare pentru ca lucrările să fie urgentate și să se desfășoare într-un ritm mai alert. Dat fiind că suntem în județul Constanța, sâmbătă vom vizita și aeroportul Kogălniceanu, care poate fi o variantă viabilă pentru accesul oaspeților, dar sper că vom primi vești bune și despre situația aeroportului Băneasa, dar și despre calea ferată spre aeroportul Otopeni”, a spus ministrul Bogdan Matei, potrivit paginii de Facebook a instituției.

România va fi una dintre ţările care vor găzdui meciuri la EURO 2020. Arena Naţională va găzdui patru partide, pe 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Stadioanele stabilite pentru antrenamentele echipelor sunt Arcul de Triumf, Ghencea şi Giuleşti. După cum a anunţat Compania Naţională de Investiţii, proiectele sunt în graficul stabilit, există finanţarea, astfel încât termenul de dare în folosinţă a celor trei noi stadioane a fost fixat pentru 31 martie 2020.

Conform proiectului prezentat de către Compania Naţională de Investiţii (CNI), capacitatea stadionului Steaua Bucureşti va permite intrarea unui număr de 31.254 de spectatori, iar valoarea lucrărilor de reabilitare a arenei se ridică la suma de 64,5 milioane euro cu TVA. Stadionul Steaua va beneficia de o suprafaţă de joc în lungime de 105 metri şi o lăţime de 68 metri, va fi prevăzut cu un gazon natural ranforsat sintetic dotat cu drenaj, sistem de irigaţie şi încălzire pentru sezonul de iarnă. Vor exista 24 de camere de cazare pentru sportivi cu un total de 48 de locuri, un restaurant şi un muzeu al Clubului Sportiv al Armatei Steaua. Arena va mai include spaţii VIP cu loje şi locuri de parcare, o sală de forţă şi recuperare, un punct medical de prim ajutor, vestiare, magazine deschise publicului şi spaţii tehnice. Totodată, Stadionul Steaua va beneficia de o zonă de presă şi sky-box în partea superioară a Tribunei 1 pentru a spori vizibilitatea şi o sală de conferinţe.

Pe de altă parte, stadionul Giuleşti "Valentin Stănescu" va avea o capacitate de 14.000 de locuri. Valoarea lucrărilor contractate ce urmează a fi executate este de aproximativ 29 milioane euro cu TVA. Arena va avea o suprafaţă de joc în jungime de 105 metri cu o lăţime de 68 de metri, gazon natural ranforsat sintetic, tot aici se va putea găsi o pistă de atletism pentru antrenament , o sală de sport dotată şi spaţii de cazare pentru sportivi.