Fostul mare fundaş Paolo Maldini a fost numit director tehnic la AC Milan, în timp ce altă legendă a rossonerilor, croatul Zvonimir Boban, se alătură conducerii clubului ca şef operaţiuni fotbal, a anunţat vineri gruparea lombardă, conform Agerpres.

Paolo MaldiniFoto: acmilan.com

Maldini, care pe 26 iunie va împlini 51 de ani, a jucat 25 de ani la Milan, fiind mult timp căpitanul echipei. De şapte ori campion al Italiei şi de cinci ori câştigător al Cupei Campionilor Europeni sau Ligii Campionilor, el lucra din toamna anului trecut în cadrul clubului, ca director de strategie sportivă şi dezvoltare.

Boban, cu circa trei luni mai tânăr ca Maldini, a jucat ca mijlocaş la Milan între 1991 şi 2001. Din 2016, el a fost secretar general adjunct al FIFA, ocupându-se, printre altele, de reforma Mondialului cluburilor, desemnarea gazdelor Cupei Mondiale 2026 şi introducerea asistenţei video pentru arbitraj (VAR), menţionează DPA.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, i-a mulţumit lui Boban pentru contribuţia adusă.

La Milan, Boban se va ocupa de coordonarea şi supervizarea activităţilor sportive, urmând să colaboreze cu Maldini şi cu administratorul delegat Ivan Gazidis.

Milan a încheiat pe locul 5 ultimul sezon de Serie A, ratând participarea în Liga Campionilor, competiţie unde nu a mai fost prezentă din stagiunea 2013-2014. Echipa este foarte departe de performanţele lui Juventus, care în acest an a câştigat pentru a opta oară consecutiv campionatul.