Atacantul brazilian Neymar, accidentat miercuri în meciul amical Brazilia - Qatar (2-0), va fi indisponibil timp de patru săptămâni, a anunţat sâmbătă seara clubul său, PSG, scrie Agerpres.

NeymarFoto: psg.fr

Cei doi medici ai clubului francez, plecaţi vineri în Brazilia pentru a-l examina pe jucător, "au diagnosticat o entorsă a ligamentului lateral al gleznei drepte fără indicaţie chirurgicală", a declarat PSG într-un comunicat.

"Revenirea atacantului brazilian ar trebui să aibă loc în termen de patru săptămâni", înainte de debutul noului sezon din Ligue 1, conform grupării din capitala Franţei.

Ca urmare a situaţiei medicale, vedeta naţionalei Braziliei a declarat forfait pentru Copa America, competiţie care va avea loc în perioada 14 iunie - 7 iulie, în locul său fiind convocat Willian (Chelsea).

Neymar este implicat într-un dosar de viol deschis de poliţia din ţara sa natală după ce o tânără l-a acuzat pe fotbalist că a abuzat-o sexual într-un hotel din Paris. Acesta s-a declarat nevinovat şi susţine că a căzut într-o "capcană".