​O plângere a fost depusă miercuri, în Spania, contra starului argentinian al fotbalului Lionel Messi şi fundaţiei sale de către un fost angajat care îl acuză de fraudă fiscală, escrocherie şi spălare de bani, informează AFP, care a consultat conţinutul plângerii, potrivit Agerpres.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Plângerea, care nu a fost încă declarată admisă de justiţie, a fost depusă de Federico Rettori, un argentinian care locuieşte la Mallorca şi care a lucrat pentru fundaţia lui Messi.

Plângerea este îndreptată împotriva starului echipei FC Barcelona, a tatălui său, Jorge, a fratelui său Rodrigo, precum şi "a tuturor persoanelor, încă neidentificate, care dintr-o manieră sau alta ar fi administrat sau gestionat fondurile Fundaţiei Leo Messi", conform textului.

Anul trecut, Federico Rettori a depus plângere şi în Argentina pentru fapte similare. Conform unei surse judiciare, o anchetă preliminară este în curs în această ţară pentru evaziune fiscală agravată şi presupusă deturnare de fonduri către paradisuri fiscale, dar nici Lionel Messi şi nici tatăl său nu au fost puşi sub acuzare.

Conform plângerii depuse în Spania, fondurile obţinute de fundaţie "trebuiau la origine să fie destinate unor acţiuni sociale, dar în schimb, ele au fost folosite pentru alte activităţi private sau în conturi bancare diferite de cele declarate de această fundaţie".

Plângerea pretinde că fundaţia lui Messi, înfiinţată în 2007, nu a fost înscrisă în registrul regional decât în 2013 şi a "funcţionat fără cel mai mic control contabil".