Clubul italian de fotbal Internazionale Milano a anunţat vineri dimineaţa numirea în postul de antrenor, a fostului selecţioner al Italiei, Antonio Conte, care a activat ultima oară în Premier League, la Chelsea Londra, informează AFP, potrivit Agerpres.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Fostul internaţional italian, în vârstă de 49 ani, îl înlocuieşte la conducerea tehnică a lui Inter pe compatriotul său Luciano Spalletti, concediat joi de clubul milanez.

Gruparea "nerazzurra" nu a oferit detalii legate de durata sau valoarea contractului, însă, potrivit presei italiene, Conte a semnat o înţelegere pe trei ani, cu un salariu de 10 milioane euro (plus bonusuri) pe sezon.

Triplu campion al Italiei cu Juventus Torino, ca antrenor, după ce cucerise alte cinci "scudetto" cu Bătrâna Doamnă ca jucător, Antonio Conte a fost selecţioner al Italiei între 2014 şi 2016, înainte de a semna cu Chelsea, grupare cu care a cucerit titlul în Premier League, în 2017, înainte de a fi demis, un an mai târziu, la scurt timp după ce a câştigat şi Cupa Angliei.