Xavi Hernandez (39 de ani), fostul mare fotbalist de la FC Barcelona, îşi începe din sezonul următor cariera de antrenor. Spaniolul a semnat un contract cu Al Sadd, formaţie din Qatar, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, Xavi va prelua echipa la care a evoluat ca jucător în ultimele trei sezoane. După despărţirea de FC Barcelona, în 2015, mijlocaşul a semnat cu Al Sadd, unde a strâns 86 de meciuri şi 22 de goluri.

Xavi a semnat un contract pe două sezoane şi îşi va începe munca de antrenor în cantonamentul din ţara natală, de la Girona, în perioada 14 iulie - 29 iulie. În sezonul recent încheiat, Al Sadd a câştigat titlul de campioană în Qatar şi va evolua în Liga Campionilor Asiei.

Ca jucător, cariera lui Xavi s-a identificat cu Barcelona. După ce a trecut prin grupele de juniori, fotbalistul născut la Terrassa a făcut pasul la prima echipă în 1998 şi a rămas acolo timp de 17 sezoane. Şi-a trecut în palmares numeroase trofee, precum 4 Ligi ale Campionilor şi opt titluri în Spania. Alături de naţionala Spaniei a câştigat Campionatul Mondial şi de două ori Campionatul European, acumulând 133 de prezenţe şi 12 goluri pentru ţara sa.