Selecţionerul echipei de fotbal a Braziliei, Tite, i-a retras banderola de căpitan atacantului-vedetă Neymar şi a încredinţat-o experimentatului fundaş Dani Alves, colegul acestuia de la campioana Franţei, Paris Saint-Germain, cu trei săptămâni înaintea startului turneului Copa America 2019, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Decizia i-a fost comunicată lui Neymar de către selecţionerul Tite, în cursul zilei de sâmbătă", a anunţat luni seara Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF) într-un comunicat.

Rolul de lider al lui Neymar în cadrul Selecao a fost pus sub semnul întrebării după ce a lovit un spectator la finala Cupei Franţei, pierdută de PSG în faţa formaţiei Rennes.

În urmă cu zece zile, în momentul anunţării listei jucătorilor care vor disputa turneul continental programat între 14 iunie şi 7 iulie în Brazilia, Tite a afirmat că Neymar "a comis o greşeală" şi doreşte să aibă o discuţie "faţă în faţă" înainte de a lua decizia finală în privinţa rolului acestuia de căpitan.

Neymar, în vârstă de 27 ani, a preluat banderola naţionalei Braziliei la finalul Cupei Mondiale 2018 din Rusia, unde atacantul a fost ridiculizat pentru simulările sale, Selecao părăsind prematur competiţia, după ce a fost învinsă de Belgia în sferturile de finală.

Sâmbătă, starul brazilian şi-a făcut apariţia la centrul de pregătire al naţionalei Braziliei la bordul unui elicopter pe care erau imprimate iniţialele numelui său (NJR).

Neymar trebuia să se prezinte sub comanda lui Tite încă de marţi, însă a sosit cu trei zile mai târziu, după ce a lipsit joi de la ultimul antrenament al lui PSG, fără acordul antrenorului Thomas Tuchel.

Dani Alves (36 de ani), selecţionat de 108 ori în reprezentativa Braziliei, a mai fost căpitanul naţionalei ţării sale în patru rânduri, după ce Tite a pus în aplicare, în 2016, un sistem de rotaţie a căpitanilor la fiecare meci, până la Mondialul 2018.

Neymar a mai fost, la rândul său, căpitan al Selecao între 2014 şi 2016, când naţionala braziliană a fost condusă de Dunga.

Brazilia, care nu a mai câştigat Copa America din 2007, îşi va face debutul în competiţie pe 14 iunie, când va înfrunta Bolivia în meciul de deschidere.