​Gabor Kiraly (43 de ani), emblematicul portar al naţionalei Ungariei, şi-a anunţat retragerea din cariera de fotbalist profesionist, la 26 de ani de la debutul la seniori, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un clip video postat pe pagina sa de Facebook, Kiraly a agăţat în cui pantalonii săi lungi şi gri deveniţi celebri. Pe lângă calităţile sale sportive, vestimentaţia portarului maghiar rămâne în memoria fanilor fotbalului, având în vedere că foarte puţini portari mai preferă pantalonii lungi.

Născut pe 1 aprilie 1976, Gabor Kiraly şi-a început cariera de fotbalist la academia celor de la Haladas, iar în 1993 promova la prima echipă. Au urmat apoi experienţe în străinătate, în Germania şi Anglia.

A evoluat timp de şapte sezoane la Hertha Berlin, iar apoi a evoluat în Premier League sau Championship, la formaţii precum Crystal Palace, West Ham, Aston Villa sau Burnley. După experienţe la Bayer Leverkusen, 1860 Munchen şi Fulham, Kiraly s-a întors acasă, la Haladas, în 2015.

Portarul a fost desemnat de trei ori jucătorul anului în Ungaria, în 1998, 2015 şi 2016. Din naţionala Ungariei s-a retras în 2016, după Campionatul European din Franţa, unde a ajuns cu maghiarii până în optimi. A strâns 108 de prezenţe în poarta Ungariei, fiind liderul de selecții.