FCSB a sperat în zadar la un "ajutor" din partea Universității Craiova. CFR Cluj a obținut o nouă victorie cu 1-0 și și-a adjudecat al doilea titlu consecutiv și al cincilea din istorie. Culio a înscris unicul gol al partidei din Gruia, în minutul 12. Craiova a presat mai mult în partea a doua a jocului, și-a creat ocazii, dar golul nu și-a făcut apariția.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Clujenii au mai câştigat campionatul în ediţiile 2007/2008, 2009/2010, 2011/2012 și 2017/2018.
  • Pentru Dan Petrescu este al treilea titlu de campion al României din cariera de antrenor, după cel de anul trecut cu CFR Cluj și cel din 2009 cu Unirea Urziceni.
  • În acest sezon, CFR Cluj a fost pregătită de patru antrenori. A început cu Edward Iordănescu pe banca tehnică, dar acesta a fost înlocuit repede cu Antonio Conceicao. După plecarea portughezului, Alin Minteuan a fost numit antrenor interimar în februarie, iar Dan Petrescu a preluat echipa în luna martie.

Ceremonia de premiere:

Dan Petrescu: "Mă bucur că m-am întors, dar trofeul trebuie împărțit. Cred că cel mai mare merit îl are Toni Conceicao"

Reacțiile jucătorilor de la CFR Cluj:

Ţucudean: Ne bucurăm că am reuşit să câştigăm titlul, sper ca în continuare să câştigăm trofee

"Ne bucurăm că am reuşit să câştigăm titlul, sper ca în continuare să câştigăm trofee. E greu că am schimbat patru antrenori, fiecare are filozofia lui, dar ne-am adaptat foarte bine şi am reuşit să căştigăm. A fost foarte greu pentru mine în play-off, m-am oprit câteva săptămâni din cauza problemelor de sănătate, dar cu ajutorul stafului am reuşit să trec peste. Sper să rămân la CFR şi sezonul viitor, mă simt bine aici", a declarat Ţucudean la Digisport.

Camora: S-a spart gheaţa că s-au câştigat două campionate la rând, sperăm că la anul să mai câştigăm unul

"Trebuia să obţinem un rezultat prin care să câştigăm campionatul în faţa suporterilor noştri. Am început foarte bine meciul, ştiam că şi Craiova avea nevoie de un egal, dar am meritat acaestă victorie. Mă bucur că am trei titluri cu CFR, sper ca la anul să mai fie unul. S-a spart gheaţa că s-au câştigat două campionate la rând, sperăm că la anul să mai câştigăm unul şi să intrăm în grupele cupelor europene.

Au fost unele probleme la noi, dar din fericire totul s-a rezulvat. Din păcate, au fost mulţi antrenori la CFR în acest an, dar îi felicit pe toţi, de la Edi Iordănescu până la Conceicao şi până la Alin Minteuan şi după aceea a fost cel mai bine pentru noi să vină Dan Petrescu. Nu plec nicăieri, de asta am semnat un nou contract pe trei ani şi sunt foarte bucuros că rămân aici", a declarat Camora, la Telekom Sport.

Deac: Mă bucur că sunt la al patrulea titlu al meu. Aici m-am realizat ca jucător şi sunt foarte bucuros

"Mă bucur că sunt la al patrulea titlu al meu. Fiecare titlu a fost frumos, mă bucur ca prima oară. În fotbal trebuie să tebucuri pentru că nu ştii ce îţi oferă viitorul. Aici m-am realizat ca jucător şi mă bucur foarte mult. Cred că experienţa şi-a spus cuvântul, toţi colegii mei au muncit extraordinar. Prefer o alunecare unui dribing, ceea ce înseamnă mai multă muncă decât spectacol", a declarat Deac la Digisport.

Manea: Este o mare performanţă pentru noi, mai ales că CFR nu a mai câştigat două titluri consecutive

"Este o mare performanţă pentru noi, mai ales că CFR nu a mai câştigat două titluri consecutive. Mă bucur că am jucat meciul 99 în Liga I, iar pe Arena Naţională va fi meciul 100. Ambele titluri sunt foarte frumoase, când eşti campion anulează toate antrenamentele grele, durerile, absolut tot. La vârsta mea nici nu vreau vacanţă, mai am echipa naţională. Mai am un meci cu CFR, nu s-a discutat despre prelungire, dar sunt dispus", a declarat Manea la Digisport, potrivit News.ro.

Arlauskis: Sunt la al patrulea titlu în România, aici mă opresc, cred că ţara asta minunată şi fotbalul românesc mi-au dat tot

"Am muncit din greu pentru acest titlu, sunt la al patrulea în România, aici mă opresc, cred că ţara asta minunată şi fotbalul românesc mi-au dat tot. A fost un an greu, cu tensiune, cu mult stres, încă nu mă pot bucura ca lumea", a afirmat Arlauskis, care a câștigat câte un titlu cu Unirea Urziceni şi FCSB şi două cu CFR Cluj.

Ce a spus Corneliu Papură

"Sunt destul de dezamăgit că am avut ocazii şi nu am marcat, vom avea meci greu cu Viitorul. Nu ştiu dacă a fost o decizie corectă să se dea penalty sau nu, dar important era să marcăm. Suntem la mâna noastră până la urmă, jucăm acasă trebuie să câştigăm, sunt încrezător. Trebuie să ne concentrăm pe ultimul meci, să uităm ce a fost în seara asta" a spus Papură, înaintea ultimului meci din campionat, potrivit Telekom Sport.

Clasament:

1. CFR Cluj (14:3) 50 puncte

2. FCSB (12:5) 45

3. U Craiova 1948 CS (7:7) 36

4. Viitorul Constanța (13:9) 33 (- un joc)

5. Astra (3:15) 24 (- un joc)

6. Sepsi (2:12) 20

Luni, de la ora 20.30, se dispută ultimul meci al etapei a IX-a a play-off-ului, FC Viitorul - Astra Giurgiu.

Vor avea loc în ultima etapă a play-off-ului:

Sâmbătă (18 mai)

21:00 U Craiova 1948 CS - Viitorul Constanța

Duminică (19 mai)

20:30 FCSB - CFR Cluj

Luni (20 mai)

21:00 Astra - Sepsi

Ultimele câștigătoare din Liga 1:

2019 CFR Cluj

2018 CFR Cluj

2017 Viitorul

2016 Astra Giurgiu

2015 FCSB

2014 FCSB

2013 FCSB

2012 CFR Cluj

2011 Otelul Galati

2010 CFR Cluj

2009 Unirea Urziceni

2008 CFR Cluj

Au evoluat următoarele echipe:

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Vinicius, Boli, Camora - Djokovic (Hoban '88), Bordeianu, Culio - Deac, Omrani (Ţucudean '75), Păun (Costache '61). Antrenor: Dan Petrescu;

U Craiova: Pigliacelli - Dimitrov, Donkor (Acka '46), Kelici, Briceag - Mateiu, Fedele, Cicâldău - Bărbuţ, A. Cristea (Fortes '520, Baicu. Antrenor Corneliu Papură.

Cartonaşe galbene: Djokovic '34, Boli '71 / Donkor '37, Kelici '47

Cele mai importante momente ale partidei CFR Cluj vs Universitatea Craiova:

Final de meci. CFR Cluj - Universitatea Craiova 1-0. CFR Cluj isi adjudeca titlul de campioana cu o etapa inainte de finalul sezonului.

90+3' Kelic se inalta foarte bine la o centrare venita din corner, dar trimite cu capul putin pe langa bara din dreapta lui Arlauskis.

88' Mateiu trage in blocaj dupa o lovitura de la colt, mingea ajunge la Cicaldau, dar sutul acestuia nu prinde spatiul portii.

84' Cilcaldau executa foarte bine o lovitura libera de la 18 metri, insa mingea trece putin peste poarta lui Arlauskis.

Se fac valuri in tribune. Suporterii clujenilor se pregatesc de sarbatoare. Aproximativ 15 minute o mai despart pe CFR Cluj de trofeul de campioana.

74' Omrani cade in careu, dar Hategan lasa jocul sa continue.

55' Ocazie mare pentru Craiova! Fortes trimite cu capul din cativa metri, dar Arlauskis are o interventie incredibila.

48' Inca un gol anulat pentru CFR! Omrani inscrie cu capul dupa o lovitura libera executata de Deac, dar Hategan fluiera ofsaid. Reusita nu este validata.

46' A inceput repriza secunda.

S-a incheiat prima repriza. CFR Cluj - Universitatea Craiova 1-0.

35' Ocazie Craiova! Fedele a executat o lovitura libera de la peste 30 de metri, mingea a fost deviata pana la Andrei Cristea, care a trimis din alunecare, insa Arlauskis a avut o interventie salvatoare.

25' Bordeianu trage puternic de la 18 metri, dar portarul Craiovei intervine excelent si respinge in corner.

12' Gool CFR Cluj! Culio transforma fara emotii de la punctul cu var. Argentinianul a sutat in partea dreapta a lui Pigliacelli. Portarul oltenilor a plonjat in partea opusa. CFR Cluj - Craiova 1-0. Se striga "Campionii, campionii!"

11' Penalty pentru CFR Cluj! Kelic il impinge usor pe Paun in careu, iar Hategan dicteaza lovitura de la 11 metri pentru CFR Cluj.

10' Boli trimite mingea in poarta, dar Hategan fluiera fault in atac si golul nu este validat.

3' Ocazie uriasa pentru CFR Cluj! Paun suteaza din cativa metri, dar interventia lui Pigliacelli face ca tabela sa ramana neschimbata.

1' Hategan fluiera inceputul partidei. Gazdele au avut lovitura de start. CFR Cluj este la 90 de minute distanta de titlul de campioana.

Victoria celor de la FCSB cu Sepsi îi obligă pe cei de la CFR Cluj să trateze cu maximă atenție derby-ul de pe teren propriu cu Universitatea Craiova. Liderul Ligii 1 se află la un singur punct distanță de câștigarea celui de-al doilea titlu consecutiv de campioană. Partida este una cu miză și pentru olteni, care au nevoie de puncte pentru a-și consolida locul 3, cel care asigură prezența în preliminariile Europa League. Confruntarea de pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" va începe la ora 21:00 și va fi transmisă în direct pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus și LiveText pe HotNews.ro.

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis - Cr. Manea, Vinicius, Boli, Camora - Djokovic, Bordeianu, Culio - C. Deac, Omrani, Păun

Rezerve: Fernandez, Costache, Țucudean, Hoban, A. Mureșan, Peteleu, Moutinho

Antrenor: Dan Petrescu

U Craiova: Pigliacelli - Dimitrov, Donkor, Kelic, Briceag - Mateiu, Cicâldău - Bărbuț, Fedele, Baicu - A. Cristea

Rezerve: L. Popescu, Tiago, Acka, Martic, Trașcă, Drăghici, Fortes

Antrenor: Corneliu Papură

Partida va fi condusă la centru de Ovidiu Hațegan. Acesta va fi ajutat de asistenții Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe, iar Marian Barbu va fi rezervă. Observatori vor fi Zoltan Szekely (CCA) și Constantin Stătescu (LPF).

CFR Cluj vs Universitatea Craiova, statistici interesante înaintea meciului direct (potrivit lpf.ro):

  • CFR Cluj are o singură înfrângere pe teren propriu în ultimele 36 de meciuri jucate pe teren propriu în campionat, interval în care au mai înregistrat 21 de victorii şi 13 remize: 2 septembrie 2018, CFR - Viitorul 1-2.
  • Bilanțul celor de Universitatea Craiova în deplasare, în 2019: 3 victorii, o remiză, trei înfrângeri.
  • Ardelenii au înscris 53 de goluri în actuala ediție, dintre care 36 în repriza secundă. De partea cealaltă, oltenii au marcat de 50 de ori, câte 25 de reuşite în fiecare repriză.
  • În partida din Gruia se vor duela cele mai bune apărări din campionat: CFR - 19 goluri primite, U Craiova - 31.
  • Ambele echipe au câte cinci meciuri fără gol încasat în play-off.

Întâlniri directe:

  • CFR Cluj și Universitatea Craiova s-au mai întâlnit de 17 ori în Liga 1. Clujenii s-au impus de cinci ori, oltenii au șase victorii, iar șase meciuri s-au încheiat nedecis.
  • Palmares cu CFR gazdă: 8 jocuri - 3 victorii CFR Cluj - 3 remize - două succese U Craiova 1948 CS.Prima victorie a celor de la CFR Cluj: 27 februarie 2016, U Craiova - CFR Cluj 0-1.
  • Cea mai mare diferenţă de scor: 26 mai 2016, CFR Cluj - U Craiova 4-0.
  • Partida cu cele mai multe goluri marcate: 1 aprilie 2017, U Craiova - CFR Cluj 1-4.
  • Ultima victorie bifată de „Ştiinţa” pe teren advers: 30 aprilie 2017, CFR Cluj - U Craiova 0-3.
  • Ultimul succes obținut de ardeleni în campionat: 5 mai 2018, CFR Cluj - U Craiova 1-0.

Ultimele cinci meciuri directe:

U Craiova - CFR Cluj 0-0, 4 aprilie 2019

U Craiova - CFR Cluj 2-0, 10 februarie 2019

CFR Cluj - U Craiova 0-0, 1 octombrie 2018

CFR Cluj - U Craiova 1-0, 14 iulie 2018 (SuperCupa)

CFR Cluj - U Craiova 1-0, 5 mai 2018

Ultimele cinci meciuri disputate de cele două formații:

CFR Cluj: trei victorii, două remize

Astra - CFR Cluj 1-5

CFR Cluj - Viitorul Constanța 3-1

Astra - CFR Cluj 2-2 (Cupă)

Sepsi - CFR Cluj 0-1

CFR Cluj - FCSB 0-0

U Craiova: două victorii, trei înfrângeri

U Craiova - FCSB 0-2

U Craiova - Sepsi 1-0

Viitorul Constanța - U Craiova 2-0 (Cupă)

Astra - U Craiova 0-1

Viitorul Constanța - U Craiova 2-1