Actualul sezon din Champions League a oferit meciuri memorabile, cu răsturnări incredibile de scoruri. Nu a făcut excepție nici returul dintre Ajax Amsterdam și Tottenham. Deși au condus cu 2-0 și păreau calificați în finala Champions League, lăncierii au primit gol în minutul 96, iar englezii au prins biletele pentru Madrid la ultima strigare (victorie cu 3-2 la Amsterdam).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Învingătoare cu 1-0 în manșa tur, Ajax era favorită la calificarea în finala Champions League. În plus, lăncierii au pus stăpânire pe joc și au marcat de două ori, conducând cu 2-0 în minutul 35 (De Ligt ‘5 şi Ziyech ’35).

Tottenham a avut însă puterea să revină după pauză, londonezii finalizând decisiv în minutul 96 (Moura ’55, ’59, ‘90+6). Victoria cu 3-2 îi duce pe britanici în finala Champions League, acolo unde se vor duela cu Liverpool (pe 1 iunie, la Madrid, pe Wanda Metropolitano).

Aici poți vedea un rezumat extins al partidei Ajax Amsterdam vs Tottenham.

FOTOGALERIE Ajax - Tottenham 2-3 / Final de meci interzis cardiacilor - Moura a reușit hat-trick-ul în minutul 90+6 și o trimite pe Tottenham în finală