Fostul internaţional Gheorghe Popescu a declarat că a demisionat Comitetul de Organizare al Campionatului European din 2028 şi al Cupei Mondiale din 2030, informează News.ro.

Gica PopescuFoto: HotNews / DP

"E adevărat că am demisionat din acel comitet pentru Campionatul Mondial din 2030. Am foarte multă treabă cu organizarea Campionatului European din 2020 şi nu mai puteam face şi asta. Din fericire, lucrurile merg bine pentru EURO 2020 şi veţi vedea că vom face un turneu final reuşit", a declarat Popescu, pentru gsp.ro.

Un memorandum de înţelegere între guvernele Serbiei, României, Bulgariei şi Greciei pentru constitutirea Comitetului iniţial de organizare, în vederea depunerii candidaturilor comune pentru organizarea Campionatului European din 2028 şi Cupei Mondiale din 2030, a fost redactat, la 25 februarie, la Sofia, unde a avut loc la reuniunea cvadrilaterală guvernamentală.

Comitetul va fi format din câte patru reprezentanţi ai fiecărei ţări: ministrul sportului, un oficial guvernamental şi doi reprezentanţi ai federaţiilor de fotbal. Preşedinţia comitetului va fi asigurată în sistem rotativ, pe mandate de câte şase luni, iar reuniunile vor fi periodice, la acelaşi interval, şase luni.

La reuniunea de la Sofia au participat ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, şi omologii săi din Bulgaria, Serbia şi Grecia. Bogdan Matei a fost însoţit în Bulgaria de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi de consilierul onorific al premierului, Gheorghe Popescu.