José Mourinho afirmă că risca să fie concediat de la Manchester United dacă manevra greșit în relația cu starul Paul Pogba. Vorbind la un seminar pentru antrenori în Portugalia, Mourinho a relatat un episod care în opinia sa era exemplul perfect privind relația sa cu Pogba – pe care nu l-a numit – când după un meci cu Burnley (la 50 de minute pe șosea de Manchester) din septembrie jucătorul a plecat de pe stadionul Turf Moor în Rolls Royce-ul său condus de șofer, în loc de autobuzul echipei.

Jose MourinhoFoto: manutd.com

O strângere de mână mimată de amândoi

„I-am spus: dacă mergeam la Londra și voiai să rămâi acolo, ar fi fost altceva. Dar suntem aproape, nu are sens ce faci. Tipul era supărat. Apoi am câștigat meciul și m-a întrebat din nou. Eram fericit și am lăsat un pic de la mine: Măcar pleacă cu autobuzul și spune-i șoferului să ne prindă la 10 minute de la stadion, apoi du-te cum vrei. Dar tipul nu era mulțumit nici în vestiar. M-am dus la conferința de presă și când am ajuns apoi la autobuz, lângă el era parcat Rolls Royce-ul cu șofer. În fond, mașina era nouă și Excelența Sa dorea să plece de la stadion în Rolls Royce. Cum te descurci într-o așa situație? Îi spui să nu se urce în Rolls? Găsești un alt mod, ca să nu fii trimis ʼîn vacanță?

Mourinho, care până la urmă a fost dat afară de la United, este dornic să antreneze din nou și recunoaște că este deschis pentru o ofertă din Bundesliga. Portughezul n-a mai lucrat în Germania, dar cum Niko Kovac probabil că nu va rămâne la Bayern peste vară, iar clubul pare dornic, i se oferă o nouă oportunitate după ce a câștigat campionate în Portugalia, Anglia, Italia și Spania.

„Mi-ar plăcea să câștig a treia oară Liga Campionilor cu o a treia echipă și să iau un al cincilea titlu în a cincea țară” a spus Mourinho, pretinzând că a refuzat patru oferte de când a plecat de la Manchester. Întrebat concret dacă ar fi receptiv la o ofertă din Germania, a răspuns „E o țară în care n-am mai antrenat. De ce nu? Vom vedea”. (Raidió Teilifis Éireann – rte.ie).