Astra Giurgiu a anunțat duminică, într-un comunicat de presă, rezilierea contractului lui Claudiu Belu, jucător care urma să se alăture celor de la FCSB din vară. Această decizie vine după ce Belu a declarat la finalul meciului cu CFR Cluj că există restanţe salariale de trei luni. Clubul giurgiuvean a dezminţit această informaţie și a precizat că a achitat în ultimele 35 de zile peste un milion de euro "aferent obligaţiilor avute".

HotNews.roFoto: Hotnews

Comunicatul clubului Astra Giurgiu:

"De comun acord conducerea, jucătorii şi antrenorul, au stabilit înainte de începerea play-off-ului ca primele aferente sezonului regulat să fie plătite la zi, iar în termen de o lună restanţele salariale.

- Chiar înaintea primului joc din play-off, s-au plătit primele

- Vineri 29 martie înaintea partidei de la Cluj, clubul a plătit suma de 480.000 de euro îndeplinind condiţiile financiare obţinerii licenţei UEFA .

- În total în ultimele 35 de zile clubul nostru a achitat peste un milion de euro aferent obligaţiilor avute, pe care le va respecta, aşa cum a făcut-o de fiecare dată.

În contradicţie cu acestă înţelegere, jucătorul Claudiu Belu a avut un punct de vedere diferit de cel al colegilor şi ţinând cont de situaţia sa contractuală, astăzi cele două părţi, clubul şi jucătorul au decis rezilierea amiabilă a angajamentului care expira la finele actualului sezon. Acesta are astfel posibilitatea să se pregătească alături de clubul cu care a anunţat deja că are un angajament valabil din vară.

Cât priveşte celelalte acuzaţii care se aduc în această perioadă, multe dintre ele nefondate, nereale şi chiar rău intenţionate, le considerăm pur şi simplu ... fără sens", se arată în comunicatul clubului Astra.

Ce a spus Claudiu Belu

"Nu s-au terminat problemele, în 15 zile facem iar 3 luni, când om ajunge cu banii la zi, se vor termina protestele. Dacă se va ajunge iar să nu primim banii, vom protesta iar. E greu să nu iei banii de pe luna decembrie, acum am primit banii pe decembrie, e greu să iți întreții familia cu un singur salariu în trei luni, să faci orice. Asta e situația. Nu știu, întrebați-i pe ei de ce nu au jucat. Știu că au probleme medicale, întrebați-i pe ei, nu mai spun nimic", a explicat Claudiu Belu, la finalul meciului cu CFR Cluj, potrivit Digi Sport.

La 19 martie, Gigi Becali a anunţat transferul lui Claudiu Belu de la Astra Giurgiu la FCSB. Belu urma să se alăture echipei bucureştene din vară, scrie News.ro.