​Sadio Mane și Virgil van Dijk au fost decisivi pentru Liverpool, în deplasarea de pe Allianz Arena. "Cormoranii" s-au impus cu 3-1 și s-au calificat pentru a doua oară consecutiv în sferturile Champions League (anul trecut au jucat finala).

HotNews.roFoto: Hotnews

Vezi aici rezumatul partidei dintre Bayern și Liverpool.

Cu șase jucători în vârstă de cel puțin 30 de ani în primul 11, Bayern a părut lipsită de idei în ofensivă și de energie.

După un debut de partidă care a amintit de partida tur (terminată cu scorul de 0-0), Mane a controlat perfect pasa primită de la van Dijk, i-a păcălit pe Rafinha și Neuer (ieșit hazardat) și a trimis mingea în poartă cu o scăriță, printre doi apărători ai nemților.

Bayern, care avea nevoie de două goluri, a egalat prin autogolul lui Matip, care fiind presat de Lewandowski, a pus greșit latul la centrarea lui Gnabry pe jos.

Chiar dacă Bayern era cea care mai avea nevoie de o reușită, Liverpool a intrat mult mai agresivă în repriza secundă. Bavarezii nu au putut trece de linia de fund a "cormoranilor", care au marcat din nou în minutul 69, când Milner a centrat perfect din corner, iar van Dijk s-a înălțat și a trimis cu capul de lângă Rafinha și Hummels.

Lipsită de resurse, Bayern a mai primit un gol, Salah centrând superb cu exteriorul pentru același Mane, care a înscris cu capul.

Statistici înregistrate după meciul de miercuri seara:

  • Pentru prima oară după 10 sezoane, Anglia are patru echipe în sferturile Champions League: Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham.
  • Mane este cel mai bun marcator în deplasare, pentru Liverpool, în meciurile din Cupa Campionilor Europeni/Champions League. Senegalezul a înscris de șapte ori departe de casa "cormoranilor".
  • Bayern a ratat pentru prima oară calificarea în sferturi după opt sezoane. În campania 2010/11, bavarezii erau eliminați de Inter Milano.
  • James Milner este regele assist-urilor în Champions League, cu 10.
  • Manuel Neuer este doar al șaselea portar care adună 100 de prezențe în Champions League, după Casillas, Buffon, Cech, Valdes și Kahn.