Liverpool și Barcelona sunt ultimele echipe calificate în sferturile Champions League. "Cormoranii" au învins-o pe Bayern cu 3-1, în deplasare (0-0 în tur), iar Anglia are patru echipe în turul următor al competiției. În cealaltă partidă a serii, Barcelona a trecut cu 5-1 de Lyon (a înscris de trei ori în ultimele 15 minute) și a salvat onoarea Spaniei, care a pierdut celelalte două echipe aflate în optimi (Real și Atletico).

HotNews.roFoto: Hotnews

Echipele calificate în sferturile Champions League: Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham (Anglia), Juventus (Italia), Ajax Amsterdam (Olanda), FC Porto (Portugalia), FC Barcelona (Spania). Tragerea la sorți are loc vineri, de la ora 13:00 (ora României).

  • Bayern Munchen vs Liverpool 1-3

    (Matip '39 autogol / Mane '26, '84, van Dijk '69)

  • Barcelona vs Lyon 5-1

    (Messi '18 pen., '78, Coutinho '31, Pique '81, Dembele '86 / Tousart '58)

Prima repriză de pe Allianz Arena a fost una destul de echilibrată. Echipa lui Klopp a deschis scorul în urma unei gafe a lui Neuer, la care Mane și-a arătat tehnica de invidiat. Bavarezii au egalat după un autogol al lui Matip, care a fost presat de Lewandowski. Liverpool a dominat repriza secundă și a obținut victoria grație golurilor marcate de van Dijk și Mane. Apărarea lui Bayern a fost mult prea statică, iar atacul nu a dat semne de viață, cu excepția lui Gnabry, care s-a zbătut în banda dreaptă.

  • Pentru prima oară după 10 sezoane, Anglia are patru echipe în sferturile Champions League: Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham.

  • Jurgen Klopp l-a îmbrățișat pe Robert Lewandowski la finalul partidei. Antrenorul lui Liverpool este cel care l-a adus pe polonez la Borussia Dortmund în 2010, moment care a reprezentat trecerea acestuia la fotbalul mare (a venit de la Lech Poznan).

Barcelona avea deja 2-0 la pauză (Messi și Coutinho) în fața celor de la Lyon, însă echipa din Franța a redus din diferență (Tousart) și a forțat o egalare care i-ar fi adus calificarea. Messi nu a fost de acord, a mai marcat o dată și a pasat de două ori decisiv, pentru Pique și Dembele, într-o prestație menită parcă să demonstreze că argentinianul nu este cu nimic mai prejos decât Cristiano Ronaldo (3 goluri vs Atletico).

  • Barcelona este neînvinsă pe Camp Nou în ultimele 30 de meciuri de Champions League (record). 27 de victorii și 3 egaluri au adunat catalanii pe propriul teren.

  • Catalanii s-au calificat pentru a 17-a oară în sferturile Champions League (a 12-a oară consecutiv) și au egalat-o pe Bayern Munchen, echipă care deținea recordul.

  • Lionel Messi a ajuns la 476 de victorii în tricoul Barcelonei și a egalat recordul lui Xavi Hernandez.
  • Lyon a devenit prima echipă din Franța care înscrie 200 de goluri în istoria Champions League (inclusiv Cupa Campionilor Europeni).

Desfășurarea livescore a partidei dintre Bayern și Liverpool:

Final de meci. Bayern vs Liverpool 1-3.

'90 De la margine sunt arătate 3 minute de prelungiri.

'84 Gol Liverpool! Salah îi pasează de această dată lui Mane, o face excelent, cu exteriorul, iar senegalezul înscrie cu capul și decide echipa calificată în sferturi (Bayern are nevoie de trei goluri în ultimele 5 minute).

'83 Renato Sanchez încearcă un șut pe jos, de la distanță, dar nu prinde spațiul porții.

'80 Firmino trimite pe centrul porții, Neuer respinge șutul.

'74 Salah putea să îi paseze lui Mane, care era liber, însă a continuat faza pe cont propriu și a ratat șutul dintr-o poziție bună. Neuer a fost aproape de o nouă gafă, însă a respins la timp cu piciorul.

'69 Gol Liverpool! Virgil van Dijk înscrie cu capul la centrarea lui Milner din corner. Neuer nu a avut timp să mai intervină și echipa engleză este tot mai aproape de calificare.

'68 Neuer respinge din fața lui Matip la o centrare periculoasă.

'60 Gnabry mai trimite o minge în fața porții lui Alisson, însă Lewandowski nu ajunge la timp.

'57 Jucătorii lui Klopp sunt foarte agresivi în acest debut de repriză. Thiago, Lewandowski și James Rodriguez au fost faultați pe rând.

'50 Salah pleacă pe contraatac și trage spre poartă. Șutul său a luat efect, însă Neuer s-a aflat pe traiectorie și a respins cu pumnii.

'46 A început repriza secundă.

Pauză la Munchen. Bayern vs Liverpool 1-1, la acest scor, echipa engleză merge în sferturi (a fost 0-0 în tur).

'44 Alaba încearcă o execuție pe poartă, din lovitură liberă, însă distanța a fost mult prea mare. Șutul este cadrat, dar Alisson a prins fără probleme.

'39 Gol Bayern! Gnabry trimite în fața porții, iar Matip intervine greșit și înscrie în propria poartă. Balonul ar fi ajuns oricum la Lewandowski.

'26 Gol Liverpool! Sadio Mane profită de greșeala lui Neuer, care iese hazardat, îl driblează și trimite o scăriță de efect care se oprește în poartă.

'25 Firmino trage de la marginea careului, Neuer plonjează, însă execuția brazilianului nu prinde cadrul porții

'13 Klopp este forțat să-l schimbe pe Henderson, care are probleme la gleznă. Fabinho intră pe teren.

'11 Bayern cere penalty la un contact între van Dijk și Lewandowski. Orsato lasă jocul liber.

'9 Thiago are prima ocazie a meciului, însă șutul său fără preluare trece peste poartă.

'1 A început partida. Oaspeții au prima posesie.

Desfășurarea livescore a partidei dintre Barcelona și Lyon:

Final de meci! Barcelona vs Lyon 5-1. Catalanii se califică în sferturi (0-0 în tur).

'90 Meciul va fi prelungit cu 2 minute.

'86 Gol Barcelona! Dembele, intrat pe teren în minutul 70, este găsit de Messi în flancul stâng. Francezul trimite din prima, printre picioarele lui Gorgelin.

'83 ter Stegen intervine la șutul lui Fekir.

'81 Gol Barcelona! Pique urcă în atac și înscrie cu o execuție din alunecare, după ce Messi îi trimite o pasă filtrantă.

'78 Gol Barcelona! Dublă pentru Messi! Argentinianul se joacă cu apărarea lui Lyon, Marcelo cade în fața sa, iar intervenția portarului nu este suficient de bună și balonul se scurge în poartă.

'72 Lovitura lui Dembele de cap trece pe lângă poartă.

'67 Poarta rămâne goală, însă execuția lui Coutinho din unghi nu este bună și se oprește în plasa laterală.

'65 Depay este găsit în careu de Mendy, care a avut o cursă impresionantă în flancul stâng. Memphis preia, însă ratează șutul.

'58 Gol Lyon! Francezii revin în meci. Tousart preia pe piept în careu și îl învinge pe ter Stegen cu un șut pe jos. Faza a fost analizată de VAR pentru un posibil ofsaid, însă reușita a fost validată.

'56 Fekir lovește cu prea mult efect exterior și mingea trece pe lângă poarta catalanilor.

'55 Denayer intră prin alunecare la Messi în careu și îl oprește pe argentinian, care se afla într-o poziție bună.

'47 Messi încearcă să îl lobeze pe Gorgelin, însă nu trimite cu suficientă forță și Marcal ajunge la timp, respingând din fața liniei porții.

'46 Start în repriza secundă.

Pauză pe Camp Nou. Barcelona vs Lyon 2-0. La acest scor, catalanii merg în sferturi.

'40 Gorgelin are o primă intervenție bună, la șutul lui Messi, cu efect, la colțul lung.

'37 Suarez mai reușeste un dribling de senzație. Atacantul catalanilor ratează ocazia de a înscrie primul său gol în această ediție de Champions League, după ce a trimis pe lângă poartă din mijlocul careului.

'33 Portarul oaspeților cere schimbarea. Lopes se resimțea încă din minutul 21, când s-a accidentat la un duel cu Coutinho. Scorul putea fi mai mare dacă acesta nu intervenea de câteva ori. Gorgelin îi ia locul, portar cu 35 de meciuri la nivel profesionist.

'31 Gol Barcelona! Suarez primește o minge, intră în careu din preluare și îi pasează decisiv lui Coutinho, care trimite în poarta goală.

'29 Messi își face mingea pentru un șut cu dreptul, Anthony Lopes parează din nou cu un plonjon excelent.

'20 Ocazie pentru Lyon, care pasează foarte bine. Dembele ratează din marginea careului.

'18 Gol Barcelona! Lionel Messi deschide scorul cu o "panenka" din penalty.

'17 Penalty Barcelona! Luis Suarez este faultat în careu de Jason Denayer, Marciniak dictează lovitură de la 11m.

'14 Portarul lui Lyon are un debut excelent de meci. Acesta iese bine și îl blochează pe Messi.

'10 Ndombele are prima ocazie a oaspeților, însă șutul său de la peste 20 de metri trece pe lângă.

'4 Lopes scoate șutul lui Messi cu un reflex foarte bun.

'1 Lyon are lovitura de start.