Returul cu Schalke a fost pentru Manchester City mai degrabă un antrenament cu public. După ce pierduseră în tur cu 2-3, nemții au fost depășiți total pe Etihad Stadium, unde nu au reușit să trimită nici măcar un șut pe poartă. Echipa lui Guardiola a făcut spectacol în fața propriilor suporteri, a marcat de șapte ori și s-a calificat în sferturile Champions League.

HotNews.roFoto: Hotnews

Recitalul "cetățenilor" a început în minutul 35, iar în decurs de o oră Schalke a încasat nu mai puțin de șapte goluri. A fost 3-0 la pauză, după golurile înscrise de Aguero (35' - penalty, 38') și Sane (42').

Spectacolul a continuat în repriza a doua, când alți patru jucători și-au trecut numele pe lista marcatorilor: Sterling (56'), Silva (71'), Foden (78') și Gabriel Jesus (84'). S-a terminat 7-0 pentru Manchester City, care a obținut cea mai clară victorie în cupele europene.

Manchester City s-a calificat în sferturile Champions League după 10-2 la general cu Schalke. "Cetățenii" nu reușiseră niciodată să înscrie zece goluri într-o dublă manșă disputată într-o competiție UEFA.

Vezi aici golurile marcate de Manchester City.