Atletico Madrid pornea ca mare favorită în returul cu Juventus, după ce a câștigat în tur, pe teren propriu, scor 2-0. Echipa lui Diego Simeone a fost însă de nerecunoscut, nu a avut niciun șut pe poartă și s-a văzut eliminată din Champions League. Juventus s-a impus cu 3-0 și a obținut biletul pentru sferturi, grație unui hat-trick magic reușit de Cristiano Ronaldo, care a avut o seară de vis.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Vezi aici cele trei goluri înscrise de Ronaldo.

Se știe deja că Atletico este una din "victimele" preferate ale lui Ronaldo, iar lusitanul a arătat-o din nou pe Allianz Stadium. Starul lui Juventus a învins de unul singur echipa lui Diego Simeone, care s-a dus parcă în excursie la Torino.

Ronaldo a deschis scorul în minutul 27, cu o lovitură de cap, după o centrare venită de la Bernardeschi. Imediat după pauză s-a făcut 2-0 pentru Juventus. Același Ronaldo, tot un gol cu capul. De data aceasta a fost servit de Cancelo. Kuipers a validat reușita cu ajutorul tehnologiei liniei porții.

În minutul 84, Bernardeschi a fost faultat în careu de Correa și arbitrul olandez a dictat penalty. Ronaldo a fost cel care a executat, a transformat fără emoții și a adus calificarea în sferturi pentru Juventus. A fost al optulea hat-trick reușit de Ronaldo în Champions League, egalând astfel recordul lui Messi la acest capitol.

"Trebuia să fie o seară specială şi a fost, dar nu pentru golurile marcate, ci pentru echipă. Am avut o atitudine extraordinară, de Liga Campionilor, însă încă nu am câştigat nimic. Este o mândrie, dar Juventus pentru asta m-a adus. Să ajut să fac lucruri care nu au mai fost niciodată realizate (n.r. revenirea de la scorul de 2-0).

Acest rezultat este un impuls mare pentru viitor, suntem puternici şi am demonstrat acest lucru. Este devreme să ne gândim la finală, pas cu pas ne vom gândi, dar până atunci suntem fericiţi pentru ceea ce am reuşit în seara aceasta", a spus Cristiano Ronaldo.