Derby-ul dintre Tottenham și Arsenal s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, în etapa a XXIX-a din Premier League. "Tunarii" puteau să plece cu trei puncte de pe Wembley, însă Aubameyang a ratat de la 11 metri în prelungirile partidei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rezumatul meciului Tottenham vs Arsenal.

Arsenal a început foarte bine partida și a deschis scorul după 16 minute de la fluierul de start. Aaron Ramsey a profitat de o gafă a lui Davinson Sanchez, a scăpat singur cu Hugo Lloris, l-a driblat pe portarul francez și a marcat în poarta rămasă goală.

Harry Kane a ieșit la rampă imediat, însă golul său cu capul din minutul 24 a fost anulat pe motiv de ofsaid. Până la urmă, tot Kane a stabilit scorul final. Atacantul lui Tottenham a înscris în minutul 74 dintr-un penalty obținut tot de el.

"Tunarii" puteau să dea lovitura pe final de meci. Sanchez l-a faultat în careu pe Pierre-Emerick Aubameyang, iar arbitrul a dictat penalty pentru Arsenal. Tot Aubameyang (90+1') a fost cel care a executat de la punctul cu var, însă Hugo Lloris a intervenit excelent și a apărat șutul acestuia. Echipa lui Unai Emery a terminat partida în inferioritate numerică, după ce Lucas Torreira a fost eliminat în minutul 90+5'.

Tottenham rămâne pe locul trei în Premier League, cu 61 de puncte, la patru în faţa lui Arsenal, care ocupă ultimul loc care asigură prezenţa în sezonul viitor al Champions League.

Clasament:

1. Liverpool 69 puncte

2. Manchester City 68

3. Tottenham 61 (+ un joc)

4. Arsenal 57 (+ un joc)

5. Manchester United 55

6. Chelsea 53 etc.