​FC Viitorul a anunţat, duminică, într-un comunicat, că nu va depune niciun memoriu împotriva jucătorului Ousmane Viera, de la Sepsi, sau a arbitrului Marcel Bîrsan.

Viera, atac brutal asupra lui Ianis HagiFoto: Captura Digi sport

“Nu am avut şi nu avem nicio intenţie în acest sens şi nu vom depune niciun memoriu împotriva jucătorului Ousmane Viera sau a arbitrului Marcel Bîrsan”, se arată pe site-ul fcviitorul.ro.

Clubul constănţean a făcut această precizare după ce Gazeta Sporturilor a scris că ofiicalii Viitorului vor depune memorii împotriva lui Viera şi împotriva lui Bîrsan.

Sâmbătă, FC Viitorul a notat, sâmbătă, într-un comunicat, că gestul lui Ousmane Viera, de la Sepsi, care l-a faultat pe Ianis Hagi la meciul de vineri seară, a fost unul cu "vădită intenţie".

"Referitor la evenimentul petrecut pe terenul de fotbal la meciul dintre Sepsi Sf. Gheorghe şi FC Viitorul, din etapa a 25-a din Liga 1, dorim să facem următoarele precizări:

  • Este criminal gestul unui jucător cu experienţă precum Ousmane Viera care, cu vădită intenţie, a încercat să-i rupă piciorul unui tânăr fotbalist.
  • Constatăm că jucătorul Ousmane Viera nu numai că nu şi-a recunoscut agresiunea, dar prin declaraţiile sale de la finalul partidei credem că a intrat pe teren cu acest gând de a-l accidenta grav pe cel mai valoros jucător al nostru.
  • O astfel de agresiune fizică, blamată public imediat de toată lumea fotbalului, nu a fost văzută şi sancţionată de cei patru arbitri care au oficiat partida !
  • Nu numai că Viera nu a fost sancţionat cu cartonaş roşu, dar din acel moment evoluţia tânărului nostru atacant a fost marcată de agresiunea fizică suferită şi în plus întreaga noastră echipă a avut o altă evoluţie.
  • Decizia arbitrului a schimbat echilibrul partidei, pentru că formaţia gazdă a început să îşi creeze ocazii doar după acel moment al jocului.
  • În urma faultului grosolan, jucătorul Ianis Hagi încă se resimte, are dureri şi nu poate evolua cel puţin pentru următorul nostru meci din Cupa României", se arăta în comunicatul FC Viitorul.

Formaţia Sepsi Sfântu Gheorghe a remizat, vineri seară, pe teren propriu, scor 0-0, cu echipa FC Viitorul, în primul meci al etapei a XXV-a Ligii I, arbitrat de Marcel Bîrsan. În minutul 48, Viera l-a faultat dur pe Ianis Hagi, intrând cu crampoanele în genunchi, scrie News.ro.