Atletico Madrid a dominat-o categoric pe Juventus o bună parte din manșa tur a optimilor Champions League, pe Wanda Metropolitano, stadionul care va găzdui marea finală a ediției din acest an. Victoria spaniolilor a fost adusă de cei doi fundaşi centrali: Jose Gimenez (78') şi Diego Godin (83').

HotNews.roFoto: Hotnews

Cristiano Ronaldo s-a întors pe terenul celor de la Atletico Madrid, echipa contra căreia a marcat de 22 de ori în 31 de partide pe vremea când evolua la Real Madrid. Starul lusitan a fost aproape să deschidă scorul după nouă minute de joc, din lovitură liberă, dar Oblak a intervenit excelent și a scos mingea de sub transversală.

Juventus a fost salvată de două ori de VAR. În minutul 29, germanul Zwayer a dictat penalty pentru Atletico, dar arbitrajul video a arătat că Diego Costa a fost faultat în afara careului. În debutul reprizei secunde, același Costa a scăpat singur cu Szczesny, însă a șutat pe lângă poartă.

Intrat pe teren în minutul 58, Morata și-a făcut imediat simțită prezența și a marcat cu o lovitură de cap (70'), însă reușita sa a fost anulată de VAR. Reluările au arătat că atacantul l-a împins pe Chiellini. În cele din urmă, Atletico a deschis scorul prin Gimenez, în urma unei lovituri de la colț. Jucătorii lui Juventus au cerut în zadar intervenția VAR.

Diego Godin a stabilit scorul final în minutul 83, iar Atletico Madrid pleacă cu prima şansă în returul de la Torino, de pe 12 martie.

Rezumatul meciului Atletico Madrid vs Juventus.