​Termenul limită până la care Cardiff City trebuie să plătească prima tranşă din taxa de transfer de 15 milioane de lire pentru Emiliano Sala a fost prelungit până miercuri, 27 februarie, scrie BBC, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cardiff trebuia să facă prima plată către Nantes pe 20 februarie, dar cele două grupări au ajuns la o înţelegere privind prelungirea termenului.

Săptămâna trecută, preşedintele clubului galez, Mehmet Dalman, afirma că va plăti indemnizaţia de transfer în cazul lui Sala, decedat într-un accident de avion, dacă acest lucru va fi necesar, denunţând totodată existenţa unor "anomalii" în contact.

"Dacă din punct de vedere contractual vom fi obligaţi să plătim, atunci o vom face. Suntem un club onorabil", a declarat Dalman.

"Însă dacă nu vom fi obligaţi - şi există unele anomalii în contract - cu siguranţă că vă aşteptaţi ca eu, în calitate de preşedinte şi apărător al intereselor acestui club, să examinez şi să apăr poziţia noastră. Şi asta este ceea ce facem noi", adăuga conducătorul grupării galeze.

Atacantul argentinian, în vârstă de 28 de ani, a dispărut pe 21 ianuarie, alături de pilotul David Ibbotson, la bordul unui avion de turism, deasupra Canalului Mânecii. Sala se deplasa în Ţara Galilor, după ce se transferase la Cardiff City de la Nantes. Corpul său a fost recuperat după două săptămâni din epava avionului aflată la o adâncime de 67,7 metri, dar cel al pilotului David Ibbotson (59 ani) nu a fost găsit.

Corpul neînsufleţit al fotbalistului a fost repatriat în Argentina, în oraşul său natal, Progreso, fiind incinerat.