​Ajax Amsterdam a făcut un joc foarte bun, pe teren propriu, împotriva celor de la Real Madrid, însă s-a văzut învinsă în minutul 87, scor 2-1, în prima manșă a optimilor Champions League. În cealaltă partidă a serii, Tottenham a avut o repriză secundă de vis în fața unei echipe de nerecunoscut a Borussiei Dortmund (fără forță în atac și imprudentă în apărare) și a învins cu 3-0 (după 0-0 la pauză), rezultat care o aduce mai aproape ca oricând de sferturile competiției.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tinerii lui Erik Ten Hag au făcut un meci excelent în fața madrilenilor, au avut și un gol anulat în prima repriză în urma analizei VAR (offside), s-au văzut conduși în minutul 60 (gol Benzema), au avut puterea de a egala în minutul 75 prin Ziyech, însă au pierdut în minutul 87, când Asensio a stabilit scorul final.

Pe Wembley, Tottenham și Borussia au făcut o primă repriză anostă, însă englezii au dominat categoric partea secundă, profitând de erorile din defensiva nemților. Heung-Min Son ('47), Vertonghen ('83) și Llorente ('86) au marcat și au adus echipa din Londra foarte aproape de faza următoare a competiției.

Manșa retur a celor două partide va avea loc pe 5 martie.

Rezultatele zilei în optimile Champions League:

Ajax Amsterdam vs Real Madrid 1-2

(Ziyech '75 / Benzema '60, Asensio '87)

Tottenham vs Borussia Dortmund 3-0

(Heung-Min Son '47, Vertonghen '83, Llorente '86)

Au avut loc marți:

Manchester United vs PSG 0-2

(Kimpembe '53, Mbappe '60)

AS Roma vs FC Porto 2-1

(Zaniolo '70, '76 / Adrian '79).