​Dinamo București a învins, scor 1-0, în deplasare, formația Sepsi Sf. Gheorghe și continuă să spere la accederea în play-off-ul Ligii 1. "Câinii roșii" au obținut al doilea succes consecutiv, însă trebuie să fie ajutați și de rezultatele celorlalte partide pentru a putea urca în clasament. Cu 28 de puncte, dinamoviștii se află la cinci lungimi distanță de locul al șaselea, ocupat în acest moment chiar de adversarii din meciul disputat sâmbătă seara.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dan Nistor a înscris singurul gol al partidei în minutul 57, fructificând lovitura de pedeapsă obținută de Zenke, care a fost faultat de Jovanovic. Portarul McDermott a fost salvat în două rânduri de bară (în minutul 80, Tandia a lovit transversala din lovitură liberă).

Ce au declarat cei doi antrenori:

“Mă bucur că am reuşit a doua victorie în acest an, una dificilă. Prima repriză am dominat-o. Repriza a doua normal că ei au ieşit la pressing, ne-au blocat, am pierdut dueluri. Au avut câteva situaţii de a marca. Am avut şi noroc că adversarul nu a reuşit să înscrie. Ar fi păcat să nu câştigăm cu Botoşani, după ce am câştigat o deplasare foarte grea cu Sepsi. Trebuie să facem tot ce este posibil să câştigăm cu Botoşani”, a spus Rednic, potrivit News.ro.

"Ne vom prezenta la cele trei jocuri, dar trebuie să fim atenţi. Nu avem nicio şansă să mergem în play-off, trebuie să ne ducem munca mai departe, dar ar ar trebui puţin să fim respectaţi. Ne vom prezenta chiar dacă nu avem nicio şansă, mai contează ce cred eu? Sunt trei jocuri, mai sunt nouă puncte, e aproape imposibil. Nu mă interesează dacă Dinamo va juca în play-off sau play-out. A fost presiune, ştiam şi deznodământul acestui joc, am spus cu două zile înainte că se va întâmpla ce s-a întâmplat. Jucătorii au simţit cu multe etape în urmă, suntem singura echipă care nu a primit cartonaş roşu, acum mai sunt puţine etape şi s-au speriat oamenii de noi că putem ajunge în play-off. Mi-aş dori să am la Mediaş un arbitru cum a fost în această seară, a fluierat orice contact, sunt multe puncte pe care le-am pierdut şi nu doar din cauza noastră", a declarat Eugen Neagoe, potrivit telekomsport.ro.

Au evoluat echipele:

Sepsi Sfântu Gheorghe: Niczuly – Gabriel De Moura, Viera, Jovanovic (Fl. Ştefan ‘58), Sato – Velev, Ad. Rus – Hamed (Drăghici ‘31), Vaşvari, Tandia – Simonovski (Mensah ‘63). Antrenor: Eugen Neagoe

Dinamo: McDermott – Sorescu, Klimavicius, R. Grigore, Aliji – I. Filip – Zenke (Diaye ‘61), Ait-Atmane (Popa ’55), Nistor, Jaadi (Pesici ’81) – Montini. Antrenor: Mircea Rednic

Dinamo mai are de jucat cu FC Botoșani (acasă), Dunărea Călărași (deplasare) și Concordia Chiajna (acasă).

Au rămas de disputat în etapa a 23-a:

Duminică:

12:00 Dunărea Călărași vs Concordia Chiajna

18:30 Poli Iași vs Gaz Metan Mediaș

21:00 CSU Craiova vs CFR Cluj

Luni:

17:00 FC Botoșani vs FC Voluntari

20:00 FCSB vs FC Hermannstadt

Clasament provizoriu Liga 1:

*Sursă foto: captură flashscore.ro