Betis Sevilla și Valencia au terminat la egalitate, scor 2-2, în prima manșă a semifinalelor Cupei Spaniei. "Liliecii" au reușit să smulgă un egal în prelungiri, după ce Betis a condus cu 2-0. Cel mai frumos gol al partidei a fost de departe cel al veteranului Joaquin (Betis, min. 54'), care a înscris direct din corner.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vezi aici rezumatul partidei Betis vs Valencia.​

Betis a intrat în avantaj la pauză, după ce Loren a înscris în ultimul minut al primei reprize. Veteranul Joaquin (37 de ani) a dublat diferența pentru gazde în minutul 54, cu un gol direct din corner. Arbitrul a avut nevoie de VAR pentru a valida execuția.

Rusul Cheryshev a redus din diferență în minutul 70, după o pasă perfectă trimisă în fața porții de Gameiro. Oaspeții au dat lovitura pe final de meci. Gameiro a înscris pentru 2-2 în minutul 90+2', iar finalista se va decide în returul de pe Mestalla, pe 28 februarie.

În prima manșă a celeilalte semifinale, Barcelona și Real Madrid au remizat, scor 1-1. Partida retur va avea loc pe Santiago Bernabeu, pe 27 februarie.

Finala Cupei Regelui Spaniei va avea loc pe 26 mai, pe "Benito Villamarín", arena pe care joacă formația Betis Sevilla.

FC Barcelona este formația din Spania cu cele mai multe trofee câștigate de-a lungul timpului - 30. Urmează în clasament Athletic Bilbao (23 de trofee) și Real Madrid (19).

Catalanii și-au trecut în palmares ultimele patru ediții, ultima câștigătoare în afara Barcelonei fiind Real Madrid, în 2014.