​Barcelona și Real Madrid au terminat la egalitate meciul tur din semifinalele Cupei Spaniei, scor 1-1. Cu Messi pe banca de rezerve, catalanii s-au văzut conduși de marea rivală după doar șase minute de joc. Barcelona a reușit să stabiliească egalitatea după pauză, iar finalista se va decide în returul de pe Santiago Bernabeu (27 februarie).

HotNews.roFoto: Hotnews

Barcelona a început partida fără Messi în primul 11, iar acest lucru le-a dat curaj elevilor lui Santiago Solari. "Galacticii" au pedepsit apărarea catalanilor și au deschis scorul după doar 6 minute de joc, la capătul unei combinații perfecte între Benzema și Vazquez. Francezul a primit o minge în careul advers, lângă linia de tușă, și a trimis apoi în fața porții, iar Vazquez a avut de îndeplinit o simplă formalitate.

Catalanii au fost aproape de egalare în minutul 32, însă Rakitic a trimis cu capul direct în transversală. Navas s-a făcut remarcat în minutul 35, când a avut o intervenție excelentă la o execuție a lui Suarez de la 16 metri.

Egalarea a venit în cele din urmă în minutul 57, când Malcom a urmărit o minge ricoșată din bara laterală, după un șut al lui Suarez, și a finalizat din unghi la colțul scurt. Messi a intrat pe teren în minutul 63, înlocuindu-l pe Coutinho, însă tabela nu s-a mai modificat până la final. Realul putea să dea lovitura pe final de meci, după o ieșire greșită a lui Ter Stegen. Mingea a ajuns la Bale, însă galezul s-a grăbit și a șutat în blocaj.

S-a terminat 1-1, iar finalista se va decide în returul de pe Bernabeu, pe 27 februarie. La partida de pe Camp Nou au asistat 92,008 de spectatori.

Barcelona nu a mai pierdut pe teren propriu în Cupa Spaniei de șase ani. Ultima înfrângere datează din 26 februarie 2013, când era învinsă chiar de Real Madrid, scor 3-1.

Vezi aici rezumatul meciului Barcelona vs Real Madrid.

Cea de-a doua semifinală din Cupa Spaniei se dispută între Betis Sevilla și Valencia. Manșa tur are loc joi, de la ora 22:00.

Finala Cupei Regelui Spaniei va avea loc pe 26 mai, pe "Benito Villamarín", arena pe care joacă formația Betis Sevilla.

FC Barcelona este formația din Spania cu cele mai multe trofee câștigate de-a lungul timpului - 30. Urmează în clasament Athletic Bilbao (23 de trofee) și Real Madrid (19).

Catalanii și-au trecut în palmares ultimele patru ediții, ultima câștigătoare în afara Barcelonei fiind Real Madrid, în 2014.