Atletico Madrid a anunțat, luni, că a ajuns la o înțelegere cu Chelsea pentru împrumutul lui Alvaro Morata. Atacantul de 26 de ani a semnat deja contractul și va evolua pentru formația de pe "Wanda Metropolitano" pentru următoarele 18 luni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Chelsea a decis să-l lase să plece pe atacantul spaniol având în vedere venirea lui Gonzalo Higuain pe Stamford Bridge. Argentinianul a fost împrumutat de la Juventus până la finalul actualului sezon.

"Sunt foarte fericit şi foarte mândru să fiu aici. Abia aştept să mă antrenez, să fiu alături de coechipierii mei şi să joc", a spus noul jucător al echipei lui Diego Simeone.

Morata a făcut primii pași în fotbal chiar la Atletico Madrid, înainte de a fi transferat la academia celor de la Getafe. Spaniolul a debutat la seniori la Real Madrid, marea rivală a lui Atleti, alături de care a câștigat și două Ligi ale Campionilor.

În 2014, Morata a fost vândut de Real la Juventus, pentru 20 de milioane de euro, iar după doi ani a revenit pe "Bernabeu", pentru 30 de milioane de euro. Spaniolul nu a rezistat prea mult în echipa "galacticilor" și în 2017 a fost cedat pentru cinci sezoane la Chelsea, în schimbul a 65 de milioane de euro.

De-a lungul carierei, Morata a marcat 82 de goluri și a oferit 37 de pase decisive. Pentru naționala Spaniei a adunat 27 de selecții și a înscris 13 goluri.

În actualul sezon, Alvaro Morata a jucat în 24 de meciuri pentru Chelsea și a marcat 9 goluri.