Căutările pentru găsirea avionului care îl transporta pe Emiliano Sala, dispărut, luni seară, între Nantes şi Cardiff au fost reluate, sâmbătă dimineaţă, după ce, în urma unei strângeri de fonduri s-au adunat peste 140.000 de euro, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aceste fonduri au permis echipei conduse de David Mearns, specializat în acest tip de misiuni, să demareze din nou căutările.

Două ambarcaţiuni au început căutările mai întâi "la suprafaţă", urmând ca apoi, în funcţie de condiţiile meteo, să aibă loc alt tip de operaţiuni.

Aparatul de zbor Piper PA-46 Malibu a dispărut luni. La bord se aflau jucătorul achiziţionat de Cardiff City cu 15 milioane de lire sterline şi pilotul Dave Ibbotson. După câteva zile de căutări, autorităţile din Guersney au anunţat, joi, că au încetat căutările avionului.

De joi, de când s-a anunţat că nu vor continua căutările avionului dispărut, s-au făcut numeroase apeluri pentru ca autorităţile britanice să îi caute în continuare pe cei doi. Apelurile au venit de la FC Nantes, de la fotbalişti şi mai ales de la fani. O petiţie lansată pe platform change.org a fost semnată de zeci de mii de oameni.

Vineri, li s-au alăturat celor care cer continuarea căutărilor şi Lionel Messi şi Gonzalo Higuain.