​A început perioada de transferuri, așteptată de unii cu bucurie, de alții cu teamă. În spatele ușilor închise, cluburile se agită cu frenezie pentru a putea duce la cote și mai înalte spectacolul și mai frenetic de pe uriașele scene care sunt stadioanele. Azi, despre Liverpool, Real Madrid, Paris St. Germain, Fenerbahce, Tottenham, Inter Milano și altele. Citiți până la sfârșit și veți avea și o surpriză veselă!

Isco, in tricoul RealuluiFoto: realmadrid.com

Adrien Rabiot, dorit de Tottenham, caută un club mai puternic, deoarece consideră că gruparea londoneză este „sub” nivelul său. Jucătorul le-a spus răspicat liderilor din Ligue 1 că va pleca liber la vară, când îi expiră contractul, așa că Paris St. Germain încearcă să recupereze în ianuarie ceva din prețul lui de transfer. Barcelona nu pare indiferentă, așa că Rabiot visează.

Inter Milano ar vrea să-l readucă pe Mateo Kovacic de la Real Madrid. Milanezii au ca prioritate aducerea unui jucător de creație, care să-l pună mai bine în valoare pe Mauro Icardi. La un moment dat a circulat o variantă cu Luca Modric, sau alta cu Toni Kroos, dar acum visele s-au domolit și atenția s-a îndreptat spre coechipierul acestora de la Real Madrid. Kovacic este în prezent împrumutat la Chelsea, dar Inter vrea să-l readucă pe San Siro, unde a jucat doi ani înainte de transferul în capitala Spaniei.

PSG sau Juventus ar trebui să-i ofere starului Aaron Ramsey de la Arsenal un contract anual de peste 6,3 milioane de lire sterline (șapte milioane de euro) pentru a-l aduce gratis la vară. Tunarii au renunțat să-i mai ofere mijlocașului o prelungire de contract, așa că acesta va pleca în mod cert după finele sezonului. Se pare că „Bătrâna doamnă” torineză a pus pe masă o ofertă de 5,4 milioane de lire și negocierile sunt în toi.

Isco pune capăt zvonurilor că ar pleca la Chelsea: „Nu voi pleca nicăieri în ianuarie, sunt foarte fericit aici!”. Deși a căzut în dizgrație pe Bernabeu, Isco insistă că nu pleacă de la Real Madrid. Spaniolul a fost în primul 11 doar o dată de la venirea lui Solari și a fost huiduit după înfrângerea cu 0-3 pe teren propriu cu TSKA Moscova din Liga Campionilor.

Roma este într-o iarnă liniștită. Directorul sportiv Monchi a anunțat că nu va face transferuri în această iarnă: „Ianuarie? Toată lumea așteaptă să aducem trei-patru jucători importanți. Dar eu sunt de părere că nu trebuie făcute schimbări majore, ci doar mici adaptări în această perioadă. Dacă ai de făcut prea multe, înseamnă că ai greșit serios peste vară”.

Fenerbahce intră în cursa pentru aducerea lui Cesc Fabregas de la Chelsea. Cu apariții tot mai rare în echipă după venirea lui Maurizio Sarri, Fabregas ar putea fi unul din numele faimoase care s-ar muta în ianuarie. AC Milan părea a fi favorită pentru transfer, dar Fenerbahce a intrat cu hotărâre în competiția cu multe cluburi mari interesate de mijlocașul de pe Stamford Bridge. Președintele Ali Koc de la Fener a fost la Londra la sfârșitul lui decembrie pentru negocieri cu Chelsea.

Valencia se gândește serios la Javier Hernandez de la West Ham United. Clubul are nevoie de atacanți, iar jucătorul vrea un loc mai des în prima echipă. Aceasta ar însemna și trimiterea lui Michy Batshuayi înapoi la Chelsea, Valencia fiind nemulțumită că a înscris doar un singur gol după împrumutul de astă-vară. Dar Real Betis și Sevilla au intrat și ele pe fir, așa că nimic nu e sigur.

Crystal Palace l-ar vrea măcar pentru șase luni pe Dominic Solanke de la Liverpool. Atacantul de 21 de ani a și făcut un control medical la Londra în vederea împrumutului pe care îl dorește, deoarece avut prea puține șanse după plecarea de la Chelsea în 2017. Nu a apărut în prima echipă în acest sezon, dar Jürgen Klopp îl are în vedere cu certitudine pentru viitor. În 18 luni la Liverpool, Solanke a intrat de 28 de ori în echipă, dar n-a înscris decât o dată – într-o victorie cu 4-0 cu Brighton în ultimul meci din sezonul trecut. Celebrul antrenor Roy Hodgson este dispus să-i acorde șanse să joace cu regularitate în Premier League pentru echipa de pe Selhurst Park.

Brahim Diaz, tânărul despre care am mai scris în această rubrică, și-a ales și numărul de pe tricoul lui Real Madrid. Machester City și Real au convenit la o sumă de 13,6 milioane de lire sterline pentru transferul jucătorului de 19 ani. Acesta va semna un contract de 60.000 de lire pe săptămână (!) și se pare că a și dat o fugă la Madrid, unde și-a ales tricoul cu numărul 21.

(Surse: Daily Mail, ESPN, Marca, etc)

Gigi Becali s-a dat în spectacol cu declarații, dar și cu sunetul de apel al telefonului său (o rugăciune!) la prezentarea lui Florentin Matei, cel mai nou transfer de la Astra la FCSB. Deși uitase că l-a avut cândva în echipa de juniori, l-a plăcut foarte tare când l-a văzut jucând: „E genul de jucător care driblează, vreau să avem posesie (...) Cred că va prinde naționala în câteva luni”. Dar, după plecarea jucătorului la alt club, Becali declarase: „Dacă ăsta ajunge fotbalist, eu îmi tai capul (...) Nu s-a născut fotbalist, el s-a născut să jongleze cu mingea (...) Matei nu are nici forță, nici viteză”. (Sursa: Gazeta Sporturilor)

„Ce caută această știre aici?”, veți spune... Deh, scuzați-ne, am făcut și noi o „aroganță”, sperăm că nu ne veți cere și nouă capul.