FIFPro, sindicatul internaţional al fotbaliştilor, anunţă că trei jucători au fost diagnosticaţi cu grave afecţiuni la inimă, după ce li s-ar fi administrat "substanţe necunoscute" la cluburile lor din Cipru, informează BBC, potrivit News.ro.

Logo FIFProFoto: FIFPro

Sindicatul cere UEFA şi Federaţiei de Fotbal din Cipru să deschidă o anchetă, pentru a stabilit dacă sunt în pericol şi coechipieri de-ai acestora.

FIFPro mai precizează că aceste substanţe au fost administrate jucătorilor, unele intravenos, la cel puţin patru cluburi din prima ligă. Sindicatul nu a dat publicităţii numele acestor cluburi.

FIFPro, care reprezintă 60.000 de jucători din lume, afirmă că oferă suport medical şi financiar jucătorilor afectaţi, împreună cu sindicatul fotbaliştilor din Cipru.

Substanţele ar fi fost administrate de la începutul sezonului 2017/2018 cu scopul de a ajuta la recuperarea jucătorilor.

"Din cauza îngrijorării cu privire la existenţa unei legături între substanţele neidentificate şi afecţiunile grave la inimă pe care le au trei jucători, FIFPro cere autorităţilor fotbalistice să ajute la identificarea substanţelor administrate şi să stabilească dacă sunt în pericol coechipierii acestora", se arată într-un comunicat al sindicatului internaţional.