FOTOGALERIE Compania Națională de Investiții a semnat contractul pentru Stadionul Giulești - Cum ar urma să arate arena

de A.I.     HotNews.ro
Vineri, 2 noiembrie 2018, 13:37 Sport | Fotbal


Stadion Giulesti
Foto: CNI / Facebook
Compania Națională de Investiții (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice) a semnat, joi, contractul privind execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții ”Stadionul Giulești «Valentin Stănescu»” din Calea Giulești. Arena va face parte din EURO 2020, aici urmând să aibă loc antrenamentele echipelor care vor juca meciurile oficiale pe Arena Națională.

În urma demarării procedurii de achiziție publică privind atribuirea contractului prin publicarea anunțului nr. CN1000299 din 09.05.2018, au fost depuse 3 oferte din partea a trei asocieri:

ASOCIEREA PORR CONSTRUCT S.R.L. - PORR BAU GmbH
ASOCIEREA SC EUROMATERIA SRL - SC UTI GRUP SA
ASOCIEREA SC CONSTRUCTII ERBASU SA - SC CONCELEX SRL - SC TERRA GAZ CONSTRUCT SRL

Potrivit ofertei câștigătoare, valoarea contractului este de 98.318.052,33 lei fără TVA, cote și taxe, urmând ca, până la data organizării Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la București, stadionul să îndeplinească criteriile în vederea asigurării condițiilor de antrenament pentru echipele participante, informează cni.com.ro.

În perioada următoare, va fi emis ordinul privind începerea serviciilor de proiectare și obținere a avizelor, acordurilor și autorizațiilor.

Noua arenă va avea o capacitate de  aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor) și se dorește îndeplinirea criteriilor impuse de UEFA pentru derularea de competiții sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, astfel încât arena să poată găzdui competiții cu public la nivel național și internațional. Suprafața totală înierbată va fi de 80x120 m (inclusiv suprafața de gardă). Arena va cuprinde și zona de sărituri în lungime și zona pistei de alergare 60m outdoor. Complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum și săli de forță sau recuperare și pistă de popice.

Totodată, va beneficia şi de spații de cazare pentru sportivi, precum și de spații de alimentație publică sau spații administrative.

Lucrările vor fi finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții, în conformitate cu prevederile OG 25/2001, privind înființarea Companiei Naționale de Investiții C.N.I. - S.A., cu modificările și completările ulterioare.

Prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, coordonat de CNI, se realizează obiectivele de investiții necesare derulării EURO 2020 la București.

La această dată, la Stadionul Steaua au fost finalizate lucrările de demolare a fostei arene și s-au demarat lucrările de excavare. Se așteaptă emiterea avizelor în vederea depunerii documentației pentru obținerea autorizației de construcție și, ulterior emiterii acesteia, se vor demara lucrările de execuție.

La Stadionul Arcul de Triumf, se află în curs de finalizare etapa de proiectare și de obținere a avizelor necesare.

In cazul Stadionului Dinamo, a fost finalizat studiul de prefezabilitate, însă se așteaptă aprobarea de către Primăria Sectorului 2 a PUZ-ului (realizat de Clubul Sportiv Dinamo). Ulterior aprobării acestuia, va fi supus aprobării studiul de prefezabilitate și apoi se vor demara procedurile de realizare și avizare a studiului de fezabilitate.

Cum ar urma să arate Stadionul Giulești:
Sursa foto: Facebook / Compania Națională de Investiții

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1874 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by