Cu o singură victorie în ultimele cinci partide din La Liga, Julen Lopetegui stă pe un butoi cu pulbere la Real Madrid, formație care deja se interesează de un înlocuitor pentru fostul selecționer al Spaniei.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Începutul de sezon este unul mult sub pretențiile Madridului. Câștigătoare a ultimelor trei ediții din Champions League, echipa de pe Santiago Bernabeu are probleme mari în campionat.

"Albii" au adunat doar 14 puncte din primele opt etape, iar scaunul lui Julen Lopetegui se clatină puternic. Norocul antrenorului este acela că nici Barcelona nu se regăsește, catalanii adunând doar cu un singur punct mai mult.

Cum zicea unul din editorialiștii de la AS.com, a trecut vremea în care campionatul era câștigat cu 100 de puncte (aluzie la rezultatele din ultimele sezoane reușite de Real și Barcelona).

Două nume vehiculate pentru a-l înlocui pe Lopetegui

Plecat cu scandal de la naționala Spaniei cu doar câteva zile înainte de debutul la Mondialul din Rusia, Lopetegui a găsit un Real Madrid care domină Europa de trei sezoane, dar șchioapătă în La Liga. În plus, plecarea lui Cristiano Ronaldo a lăsat urme în ofensivă, Madridul fiind fără gol marcat în ultimele trei partide din Primera Division.

Guti, Santiago Solari și Antonio Conte sunt pe lista scurtă pentru a-l înlocui pe Lopetegui. Decisiv va fi, după cum precizează presa iberică, meciul cu Barcelona, de pe 28 octombrie, de pe Camp Nou.

În vârstă de 52 de ani, Julen Lopetegui a venit pe banca Realului în vara acestui an, în locul lui Zinedine Zidane.

Rezultatele lui Real Madrid în sezonul 2018-2019:

La Liga:

Real Madrid - Getafe 2-0

Girona - Real Madrid 1-4

Bilbao - Real Madrid 1-1

Real Madrid - Espanyol 1-0

Sevilla - Real Madrid 3-0

Real Madrid - Atletico Madrid 0-0

Alaves - Real Madrid 1-0

Champions League:

Real Madrid - AS Roma 3-0

TSKA Moscova - Real Madrid 1-0.