​Paris Saint-Germain a obținut a noua victorie în acest debut de campionat din tot atâtea partide disputate, după ce a trecut "en fanfare" de una dintre principalele adversare din Franța, Olympique Lyon, scor 5-0. PSG s-a distanțat la opt puncte față de următoarea clasată (Lille) și pare să fi "ucis" deja campionatul francez.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prima oră de joc a fost una echilibrată. PSG a deschis scorul prin Neymar, care a transformat un penalti în minutul 9. În minutul 32, liderii clasamentului au rămas în inferioritate numerică după ce Kimpembe a fost eliminat direct de arbitrul confruntării. Superioritatea numerică a celor de la Lyon nu a durat mult timp, Tousart fiind eliminat după ce a primit al doilea cartonaș galben în minutul 45+1.

Lyon a avut șansa de a egala la degajarea greșită a lui Thiago Silva, care l-a lovit pe Maxwel Cornet, balonul ricoșând în bara porții apărate de Gigi Buffon. La faza următoare, Mbappe a trimis primul semnal după ce a lovit și el bara în urma unui contraatac.

Minutul 61 a reprezentat descătușarea parizienilor: Kylian Mbappe a reușit în cele din urmă să marcheze primul său gol, iar până în minutul 74, a mai marcat de trei ori, închizând tabela la scorul de 5-0.

Lyon a avut ocaziile sale, însă echipa din Paris a părut să o sufoce în repriza secundă, având momente când șase-șapte jucători se aflau în careul lui Anthony Lopes, care l-a oprit pe Mbappe de trei ori în confruntări unu-la-unu înaintea recitalului acestuia.

Au mai avut loc în etapa a noua din Franța:

Toulouse - Nice 1-1

Lille - St. Etienne 3-1

Amiens - Dijon 1-0

Angers - Strasbourg 2-2

Guingamp 1-1

Nimes - Reims 0-0

Bordeaux - Nantes 3-0, Tătărușanu a fost titular pentru Nantes

Marseille - Caen 2-0

Monaco - Rennes 1-2

Clasament Ligue 1:

1, PSG 9 (32-6) 27

2. Lille 9 (17-7) 19

3. Marseille 9 (21-16) 16

4. Montpellier 9 (12-7) 16

5, St, Etenne 9 (11-12) 15

6, Lyon 9 (14-12) 14

Click aici pentru rezumatul partidei dintre PSG și Lyon.