​Jose Mourinho a avut o conferință de presă spectaculoasă după partida câștigată împotriva lui Newcastle, scor 3-2, după ce la pauză echipa sa era condusă cu 2-0. Printre altele, acesta a declarat că în fotbal există prea multă răutate și că la clubul său are loc o adevărată vânătoare de oameni.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Există prea multă răutate în ceva ce ar trebui să fie frumos

"Nu e ușor pentru ei (jucătorii). Nici pentru mine nu este ușor, dar cred că viața este făcută din experiențe. Unele sunt noi, altele sunt . Asta a fost una nouă. nu mă face doar un antrenor mai bun ci și o persoană mai bună. Înțeleg lucrurile în natura umană din ziua de azi și în industria unde lucrez. Obișnuiam să o iubesc (n.r. industria), încă o iubesc, dar acum este diferit. Există prea multă răutate în ceva ce ar trebui să fie frumos. Îi fac față cu ceva tristețe. Sunt un om matur, sunt un băiat mare și o să mă descurc", a declarat lusitanul la finalul partidei, într-un interviu pentru BT Sport.

"Nu e vorba de schimbări, ci de mentalitate, dorință, angajament. După cum obișnuiesc să spun: nimeni nu este important, doar clubul este. Nu este vorba despre mine sau despre jucători. Este vorba despre club. În repriza secundă, jucătorii au dat absolut totul, nu mai aveau nimic de dat. Am 55 de ani. Este prima oară când văd o . Mă pot descurca cu ea. Pot trăi cu ea. Unii dintre băieți, chiar dacă nu ei sunt cei vânați, nu îi fac față la fel de bine. După modul în care am început jocul, ei s-au panicat. Toate mingile din careu, în unele momente chiar credeam că o să marcăm în propria poartă.

Dacă plouă, e vina mea. Dacă sunt probleme cu înțelegerile pentru Brexit, e vina mea.

"Dacă te uiți la istoria lui AC Milan, ai crede că nu e normal că sunt unde sunt în acest moment. La cele mai importante cluburi din lume, există perioade cu o mulțime de și perioade cu o mulțime de ". Întrebat dacă speculațiile conform căroara slujba sa se află în pericol vor dispărea după această victorie, Mourinho a spus: "Nu. Merg în Londra acum și dacă mâine plouă în Londra, este vina mea. Dacă sunt probleme cu înțelegerile pentru Brexit, este vina mea", a adăugat portughezul.

Vorbind despre viitorul său la Manchester United, portughezul a declarat: "Mi-au dat un contract până în iulie 2020. Am un contract până în 2020, nu am îndreptat un pistol spre ei. Mi-au dat un contract pentru că asta au vrut. Trebuie să fiu pregătit pentru toate astea. Mă gândesc mult la răutate și la vânătoarea asta evidentă de oameni, e peste tot în fotbal, e prea mult. Este viața mea. Este viața pe care o iubesc și pentru care muncesc de când eram mic".

Victoria în fața lui Newcastlea fost cea de-a 400-a victorie de campionat din cariera de antrenor a lui Jose Mourinho. În 597 de meciuri, acesta a înregistrat 400 de victorii, 124 de egaluri și 73 de înfrângeri.