Piotr Verzilov, membru al grupului protestatar punk Pussy Riot care a fost spitalizat de marţi la Moscova, deoarece ar fi fost otrăvit, a fost transportat la Berlin pentru tratament medical, informează BBC, conform News.ro.

Activisti Pussy RiotFoto: YouTube

Transportul activistului de 30 de ani a fost organizat de asociaţia Cinema for Peace Foundation, care a mai susţinut grupul rus.

Charterul în care se afla Verzilov a ajuns la aeroportul din Berlin Schönefeld sâmbătă seară, la ora locală 22.45. Verzilov era însoţit de mama lui şi de partenera lui Veronika Nikulcina.

Cotidianul Bild a publicat fotografii cu Verzilov, transportat pe targă la sosirea la Berlin.

Piotr Verzilov, în vârstă de 30 de ani, care are şi cetăţenie canadiană, a fost internat marţi, iar după două zile a fost transferat la secţia de terapie intensivă a unui spital din centrul Moscovei. Vineri, spitalul a anunţat că starea lui Verzilor este gravă, însă sâmbătă el şi-a recăpătat cunoştinţa şi nu mai era la terapie intensivă.

Potrivit site-ului Meduza, partenera lui Veronika Nikulcina a spus vineri că bărbatul a fost otrăvit. “Este vorba de otrăvire cu ceva gen atropină. Însă este vorba de o doză mare”, a afirmat ea.

Nikulcina a explicat că Verzilov a început să se simtă rău marţi seară. “A început seara să se simtă rău. Nu mai vedea, i s-a înceţoşat vederea”.

În Canada, premierul Justin Trudeau s-a declarat preocupat de informaţiile cu privire la Piotr Verzilov.

Veronika Nikulcina şi Piotr Verzilov se numără printre cei patru membri ai Pussy Riot care au pătruns pe teren în timpul finalei Cupei Mondiale de fotbal, purtând uniforme de poliţişti. Ei au fost condamnaţi după finala CM la 15 zile de închisoare. Verzilov este şi fondatorul site-ului MediaZona, care oferă informaţii despre procesele apărătorilor drepturilor omului.