Mirel Rădoi a fost prezentat, oficial, ca selecționer al naționalei de tineret a României. Tehnicianul de 37 de ani a precizat că principalul său obiectiv este calificarea la Campionatul European din 2019 și este convins că echipa sa poate ocupa prima poziţie la finalul preliminariilor.

Mirel RadoiFoto: frf.ro

"Normal că am învăţat şi din greşeli, ăsta e cel mai important lucru pe care îl poţi face. Chiar dacă îmi place disciplina nu sunt omul care să elimine pe cineva. Oricine va greşi cu siguranţă va beneficia şi de a doua şansă. E greu de spus dacă va fi un singur lider, sperăm ca Ianis Hagi să facă pasul spre echipa mare, mai sunt însă şi alţi jucători. Eu cred că e un grup unit şi ăsta e marele avantaj al acestei generaţii. Şi dacă ar apărea conflicte, aşa cum le spuneţi, trebuie să încercăm să aplanăm şi să facem lucrurile astfel încât jucătorul să fie într-o poziţie favorabilă. Pentru mine prioritară este calificare la Campionatul European din 2019, suntem la mâna noastră, şi cred că ne putem califica de pe primul loc. Nu putem să ne gândim ce se va întâmpla peste câteva luni, ci ce se întâmplă din septembrie", a declarat Rădoi.

"Mai avem patru meciuri şi primele două sunt cele mai importante, dubla cu Portugalia şi Bosnia. Am avut o discuţie din postura pe care o ocupam, cu Cosmin Contra, el e un tip cu care se poate comunica şi i-am spus cât se poate de logic că toţi jucătorii trebuie să beneficieze de toate condiţiile şi toţi jucătorii atât cât se poate să fie la naţionala de tineret. Această generaţie poate beneficia de o calificare la europene şi ar trebui să fie prioritar", a spus noul selecționer.

Despre numirea în funcția de selecționer al naționalei U 21: "E un vis devenit realitate"

"E un vis devenit realitate şi nu mă aşteptam, de aceea am spus că mă simt onorat să mă aflu în această ipostază. Voi respecta tot ceea ce am făcut şi la Steaua, întâi de toate trebuie să fie respectul, doi- disciplina şi apoi repsectul tricoului pe care îl poartă. În fotbal e risc şi dacă porneşti şi de la început sau ca în cazul meu, acesta este sportul. Dacă mi-ar fi fost frică nu aş fi fost azi aici. De câteva luni monitorizez jucătorii şi toate datele antrenorului principal le aveam şi eu. Vorbesc de cei 86 de jucători pe care îi avem în listă. I-am observat atent şi poate constitui un avantaj".

"Încercăm să facem câteva criterii de selecţie"

"Aseară am văzut jucători în meciurile internaţionale care pot fi în lotul nostru. Ne pot ajuta aceste meciuri şi mă bucură că sunt jucători care încep să joace. Încercăm să facem câteva criterii de selecţie, să putem selecţiona jucătorii şi în funcţie de ceea ce vrem să jucăm noi şi în funcţie de adversar. Avem soluţii şi pentru postul de atacant. Şi dacă nu am avea o să găsim, avem un număr mare de jucători de unde putem selecta", a mai spus Rădoi.

Potrivit frf.ro, primul meci pe banca naționalei U21 a României pentru Mirel Rădoi va fi Portugalia - România, în 7 septembrie, meci contând pentru preliminariile Campionatului European U21 de anul viitor, găzduit de Italia și San Marino.

Tricolorii U21 sunt neînvinși și ocupă poziția a treia în grupa preliminară, de unde se califică direct la turneul final doar prima clasată. Cele mai bune patru din nouă ocupante ale locurilor secunde vor disputa un play-off pentru a stabili încă două selecționate care merg la EURO.

Clasamentul grupei:

1. Bosnia-Herțegovina 15 puncte

2. Portugalia 13

3. România 12

4. Elveția 7

5. Țara Galilor 7

6. Liechtenstein 0

Au mai rămas de disputat:

Portugalia – ROMÂNIA, Țara Galilor – Liechtenstein, Bosnia-Herțegovina - Elveția (07.09.2018);

ROMÂNIA - Bosnia-Herțegovina, Elveția – Liechtenstein, Țara Galilor – Portugalia (11.09.2018);

Liechtenstein - Portugalia (11.10.2018); ROMÂNIA - Țara Galilor (12.10.2018);

ROMÂNIA – Liechtenstein, Portugalia – Bosnia-Herțegovina, Țara Galilor - Elveția (16.10.2018)