După 2-0 în manșa tur, FCSB nu a avut nicio emoție la returul cu Rudar Velenje. Elevii lui Nicolae Dică s-au distrat cu formația din Slovenia și au făcut spectacol pe "Arena Națională", impunându-se categoric, scor 4-0. În turul trei preliminar din Europa League, vicecampioana României o va înfrunta pe Hajduk Split (Croația).

HotNews.roFoto: Hotnews

Golurile victoriei au fost marcate de Tănase 22' (penalti), Moruţan 49', Coman 68' şi Daniel Benzar 90+3'.

Diferența de valoare dintre FCSB și Rudar Velenje și-a spus cuvântul, roș-albaștrii controlând jocul pe toată durata disputei de pe "Arena Națională". Scorul a fost deschis în minutul 22, când Florin Tănase a transformat un penalty obținut de Mihai Bălașa. A fost singurul gol al primei reprize, dar roș-albaștrii s-au dezlănțuit după pauză.

Olimpiu Moruțan a înscris primul gol în tricoul vicecampioanei României, în minutul 49, după o acțiune personală de excepție. A ridiculizat întreaga apărare adversă și a marcat cu un șut superb la colțul lung.

În minutul 68, Florinel Coman a dus scorul la 3-0, cu un șut sub bară, din interiorul careului, după o centrare perfectă de pe partea dreapta a lui Jakolis. Scorul final a fost stabilit de Daniel Benzar, în minutul 90+3, după o nouă acțiune splendidă a lui Moruțan. Intrat pe teren în minutul 74, Benzar a înscris cu un șut din apropiere, printre picioarele portarului.

În turul trei preliminar al Europa League, FCSB va juca împotriva lui Hajduk Split, care a trecut de echipa bulgară Slavia Sofia, scor 1-0 în prima manşă şi 3-2, în deplasare, în meciul retur.

FCSB va juca primul meci în deplasare, pe 9 august, iar returul pe teren propriu, pe 16 august.

Au evoluat echipele:

FCSB: Bălgrădean - Popescu, Planic, Bălaşa, Junior Morais – Pintilii (Qaka ’59), Nedelcu - Jakolis, Fl. Tănase (Gnohere ’46), Moruţan - Fl. Coman (D. Benzar ’74). Antrenor: Nicolae Dică.

Rudar Velenje: Malnar - Pusaver, Tomasevic, Vasiljevic, Kasnik, Pisek – Santek (Parfitt-Williams ‘52), Bolha, Muic, Solomun (Trifkovic ’62) – Simunac (Kamara ’57). Antrenor: Marijan Pusnik.

Meciul a fost arbitrat de rusul Serghei Ivanov, ajutat de Maksim Gavrilin şi Roman Usachev. Arbitru de rezervă a fost Evgheni Turbin.