Miliardarul rus Alisher Usmanov încearcă să-și vândă participația pe care o are la Arsenal pentru că a acceptat faptul că acționarul majoritar al clubului londonez, americanul Stan Kroenke, nu-i va ceda niciodată pachetul de control, scrieFinancial Times.

Foto:

Usmanov, magnatul care deține 30% din clubul de Premier League, a devenit tot mai nemulțumit din cauza faptului că Stan Kroenke nu vrea să negocieze cu el și a renunțat la speranța că va putea cumpăra tot Arsenal.

”A fost foarte frustrat de faptul că Kroenke nu vrea să vândă la niciun preț, așa că acum vrea să plece”, a declarat o persoană care cunoaște intențiile lui Usmanov.

Decizia marchează începutul sfârșitului în bătălia pentru controlul clubului dintre cei doi mai mari acționari, aflați de mult timp în conflict în privința direcției în care ar trebui să o ia echipa, comentează publicația britanică.

În octombrie anul trecut Usmanov a refuzat oferta de 525 milioane de lire a lui Kroenke pentru participația sa de 30%. Cu câteva luni înainte, Usmanov îi propusese lui Kroenke suma de 1,3 miliarde de dolari pentru cota de 67% a americanului.

Usmanov spune acum că este dispus să vândă oricui, în afară de Kroenke, dacă ”împărtășește viziunea mea, și, fără îndoială, a majorității fanilor, în privința clubului”.

O persoană apropiată de Usmanov a spus însă că va fi greu să găsească un cumpărător pentru că nu are nici un loc în consiliul de administrație, nici vreun cuvânt de spus în privința modului cum este condus Arsenal. Orice nou acționar se va confrunta probabil cu aceleași probleme ca Usmanov pentru că cel care controlează efectiv clubul este Kroenke.