​Luka Modric a vorbit, într-o conferință de presă, despre influența pozitivă a selecționerului Zlatko Dalic asupra reprezentativei Croației. Mijlocașul de la Real Madrid a precizat că antrenorul croat a sosit la echipă într-un moment dificil și a reușit să le dea încredere jucătorilor. "Îmi plac sinceritatea, abordarea și atitudinea sa față de fiecare jucător", a spus Modric.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat despre posibilitatea de a câștiga Balonul de Aur, Luka Modric a răspuns: "Mă concentrez asupra succesului echipei mele naționale. Când numele tău este menționat în acest context, este întotdeauna foarte bine, îți dă o anumită plăcere, dar nu mă interesează în mod deosebit, îmi doresc ca echipa mea să obțină victoria și dacă Dumnezeu vrea, vom putea ridica trofeul mâine".

Cum îi va motiva pe coechipieri înaintea finalei

"Voi vedea, nu stau undeva să scriu discursuri. Le voi spune ce simt în acel moment, poate că voi avea un moment de inspirație, nu m-am gândit încă la asta. Avem acest mic ritual de a ne strânge toți, ce va fi spus atunci va veni în acel moment", a spus căpitanul Croației.

Despre selecționerul Zlatko Dalic

"După cum puteți vedea, suntem în finala Cupei Mondiale și este în mare parte datorită antrenorului. A sosit într-un moment foarte dificil, au existat îndoieli cu privire la calificarea noastră pentru Cupa Mondială, iar înainte de cel mai important joc, primul său meci, ne-a motivat cu adevărat, ne-a dat încredere, ne-a spus că suntem jucători buni, în ciuda acelei crize de încredere. Acel meci din Ucraina (scor 2-0) ne-a permis să avem un punctaj bun, apoi am câștigat împotriva Greciei la baraj. Ne-a adus liniște. Îmi place sinceritatea, abordarea și atitudinea sa față de fiecare jucător din echipă", a spus Modric.

Zlatko Dalic a fost numit selecționer al Croației la 7 octombrie 2017, imediat după remiza de pe teren propriu cu Finlanda (scor 1-1), din preliminariile CM 2018, care i-a fost fatală lui Ante Cacic. Dalic a reușit să conducă echipa spre victorie în meciul decisiv cu Ucraina (scor 2-0), Croația obținând astfel locul la baraj, acolo unde a trecut de Grecia (scor general 4-1).

De-a lungul carierei de antrenor, Zlatko Dalic a mai antrenat formaţiile Varteks, Rijeka, Dinamo Tirana, Slaven Belupo, Al-Faisaly, Al-Hilal B, Al-Hilal și Al-Ain.

Finala dintre Croația și Franța va avea loc duminică de la 18:00, pe stadionul Luzhniki din Moscova. Partida va fi transmisă în direct pe TVR 1, TVR HD și LiveText pe HotNews.ro.