Jorge Sampaoli va rămâne pe banca echipei naţionale a Argentinei, în ciuda prestaţiei modeste a sud-americanilor de la turneul final din Rusia. Anunţul a fost făcut de cotidianul Ole, citează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Preşedintele federaţiei i-a cerut tehnicianului în vârstă de 58 de ani să reconstruiască staff-ul echipei naţionale, după care să aducă un nou val de jucători la prima reprezentativă.

Biglia şi Mascherano şi-au anunţat retragerea din echipa naţională după Mondialul din Rusia, iar viitorul lui Messi rămâne incert. Sampaoli va încerca să-l convingă pe Messi să rămână un pion de bază şi în noua echipă, având în vedere statutul său. Messi a marcat un singur gol în Rusia, în partida cu Nigeria, câştigată cu 2-1 de Argentina.

"Este foarte dureros pentru noi, mai ales pentru că jucătorii au făcut un efort imens. A fost un meci extrem de dificil, dar din păcate nu ne-am atins obiectivul aici în Rusia. Sunt trist, frustrat, dar cred că este ceva normal în acest moment. Un lucru este însă cert, nu-mi voi decide viitorul azi. Jucătorii au luptat până la final şi am fost aproape să egalăm. Asta contează cel mai mult. Au dat totul pe teren şi aş vrea să le mulţumesc", a spus Sampaoli, după eliminarea de la Cupa Mondială din Rusia.

Argentina a debutat cu o remiză la Mondial, scor 1-1 în compania Islandei, care a evoluat în premieră la un asemenea turneu. A urmat eşecul usturător cu Croaţia, scor 3-0, iar Argentina era la un pas de eliminare. Nigeria a învins Islanda şi a relansat grupa, spre norocul sud-americanilor. Rojo a marcat pe final în partida decisivă cu Nigeria, astfel că finalista din 2014 şi-a asigurat prezenţa în fazele eliminatorii. Franţa s-a impus în blockbuster-ul din optimi, iar toată lumea aştepta demisia lui Sampaoli. Dar tehnicianul care a cucerit Copa America pe banca statului Chile va continua, având misiunea de a revitaliza echipa naţională.