Meciul care a tras cortina peste prima fază eliminatorie de la Campionatul Mondial s-a decis după loviturile de departajare. Anglia s-a impus cu 4-3 în fața Columbiei, după ce la finalul celor 120 de minute de joc scorul a fost 1-1. Englezii au deschis scorul în minutul 56, când Harry Kane a transformat un penalty obținut tot de el. Elevii lui Gareth Southgate au fost taxați de sud-americani pentru atitudinea avută după înscrierea golului și egalarea a venit când nimeni nu se mai aștepta. Yerry Mina a marcat în minutul 90+3, cu o lovitură superbă de cap, trimițând meciul în prelungiri. În cele 30 de minute suplimentare jocul celor două echipe nu s-a schimbat absolut deloc, ambele părți așteptând loteria loviturilor de departajare. Norocul a fost de partea Angliei, care va întâlni în sferturi reprezentativa Suediei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aici poți vedea rezumatul partidei Columbia vs Anglia.

  • Partida Anglia vs Suedia va avea loc pe 7 iulie, de la ora 17:00, la Samara.
  • Atacantul Harry Kane a fost desemnat jucătorul confruntării dintre Columbia și Anglia.

Programul meciurilor din sferturi:

Vineri (6 iulie):

Ora 17.00: Uruguay - Franţa (Nijnîi Novgorod)

Ora 21.00: Brazilia - Belgia (Kazan)

Sâmbătă (7 iulie):

Ora 17.00: Suedia - Anglia (Samara)

Ora 21.00: Rusia - Croaţia (Soci).

Evoluția scorului la loviturile de departajare:

3-4 Eric Dier il invinge pe Ospina, desi portarul columbian atinsese mingea cu mana. Anglia se califica in sferturi!

3-3 Din cadere, Pickford scoate cu mana stanga sutul lui Bacca.

3-3 Trippier suteaza necrutator si egaleaza situatia.

3-2 Uribe trimite in bara.

3-2 Ospina sare perfect in partea stanga si apara sutul lui Henderson.

3-2 Muriel o aduce pe Columbia in avantaj.

2-2 Rashford trimite in dreapta lui Ospina, columbianul ghicise coltul, dar nu a putut impiedica golul.

2-1 Cuadrado trimite direct in vinclu. Gol superb!

1-1 Harry Kane il invinge pentru a doua oara pe Ospina de la 11 metri. Sut imparabil al jucatorului de la Tottenham.

1-0 Columbienii executa primii. Falcao suteaza pe centrul portii si inscrie fara emotii.

Desfășurarea livetext a partidei Columbia vs Anglia:

Finalul celor 120 de minute. Columbia si Anglia se afla la egalitate, scor 1-1. Invingatoarea va fi decisa la loviturile de departajare.

118' Cuadrado primeste un cartonas galben.

116' Columbienii fac si ei a patra schimbare: iese Arias, intra Zapata.

113' A patra schimbare la englezi: iese Walker, intra Rashford.

112' Ocazie uriasa pentru Anglia! Sutul din unghi al lui Rose trece milimetric de bara din stanga lui Ospina. A fost cea mai mare sansa de gol din prelungiri!

106' Vardy suteaza de la 11 metri, insa mingea ajunge in bratele lui Ospina. Englezul se afla oricum in pozitie de ofsaid..

106' A inceput a doua repriza de prelungiri. Inca 15 minute pana la calificare sau pana la penaltiuri.

S-a incheiat prima repriza de prelungiri. Columbienii au fost mai periculosi, englezii n-au avut nicio reactie. Scorul ramane inca neschimbat: 1-1.

103' Falcao iese din marcajul lui Maguire si reuseste sa trimita cu capul spre poarta, dar mingea trece pe langa bara din dreapta lui Pickford.

102' Schimbare la englezi: Rose a intrat in locul lui Ashley Young.

96' Ocazie pentru Columbia! Mojica centreza in careu de pe partea stanga, dar Pickford iese excelent si retine din fata lui Bacca.

91' A inceput prima repriza suplimentara de prelungiri.

Fluier de final. Anglia a fost atat de aproape de calificarea in sferturi, dar columbienii au pedepsit-o pentru atitudinea avuta dupa marcarea golului. In primele 90 de minute, englezii au trimis doar doua suturi pe poarta. Vom avea doua reprize suplimentare de prelungiri.

90+3' Gool Columbia! Corner pentru columbieni, toata echipa este in careul Angliei, inclusiv portarul Ospina. Yerry Mina pluteste superb in aer si inscrie cu capul din 8 metri. Executie imparabila, mingea a lovit bara transversala inainte de a intra in plasa. Columbia - Anglia 2-2.

90' Se arata cinci minute de prelungiri.

88' A doua shimbare efectuata de Gareth Southgate: iese Sterling, intra Vardy.

88' Ultima modificare la sud-americani: Muriel a intrat in locul lui Quintero.

87' Falcao trimite pe jos de la 17 metri, dar sutul sau e slab si nu ii pune nicio problema lui Pickford.

82' Ocazie uriasa ratata de Columbia! O contra superba a elevilor lui Pekerman este finalizata dezamagitor de Cuadrado, mult peste poarta, desi se afla intr-o pozitie ideala.

81' Prima schimbare in tabara englezilor: iese Dele Alli, intra Eric Dier.

79' Jose Pekerman face a doua schimbare in echipa Columbiei: iese Sanchez, intra Uribe.

77' Contraatac rapid al englezilor. Lingard este servit perfect, intra in careu, dar este deposedat de Sanchez. Jucatorul lui Manchester United cere penalty, dar arbitrul asa jocul sa continue.

69' Meciul devine tot mai tensionat! Lingard vedes si el cartonasul galben pentru un fault asupra lui Carlos Sanchez.

64' Al cincilea catonas galben vazut de sud-americani. Nou-intratul Bacca este avertizat pentru un fault din spate asupra lui Stones.

63'Falcao primeste cartonas galben pentru proteste.

61' Prima schimbare in echipa Columbiei:iese Lerma, intra Bacca

57' Gool Anglia! Ospina pleaca in partea dreapta, Harry Kane suteaza pe centrul portii si deschide scorul. Este al saselea gol reusit de Kane la actuala editie a Campionatului Mondial. Columbia vs Anglia 0-1.

56' Momente tensionate inainte de executarea penaltiului. Henderson vede si el cartonasul galben, dupa o lovitura cu capul aplicata unui adversar.

54' Penalty pentru Anglia! Englezii executa lovitura de la colt, Sanchez il faulteaza in careu pe Kane, iar arbitrul dicteaza lovitura de la 11 metri pentru nationala Angliei.Columbianul s-a ales si cu un cartonas galben.

54' Lovitura libera pentru Anglia! Young executa din nou foarte bine. Maguire se inalta, dar Barrios ii "fura" balonul de pe cap fundasului englez. Corner pentru Anglia.

52' Arias este al doilea jucator din echipa columbienilor avertizat cu cartonas galben.

46' A inceput repriza secunda. Niciunul dintre selectioneri nu a facut vreo schimbare la pauza.

Final de repriza. Columbia - Anglia 0-0.

45+2' Juan Quintero trage puternic din afara careului, mingea se opreste in bratele lui Pickford. A fost primul sut pe poarta al columbienilor.

45' Prima repriza este prelungita cu trei minute.

42' Treppier executa foarte bine lovitura libera, mingea trece putin pe langa poarta sud-americanilor.

41' Barrios vede primul cartonas galben al partidei, dupa un moment tensionat in careul lui Ospina, inainte ca englezii sa execute o lovitura libera de la 20 de metri. Aflat in zid, Barrios l-a lovit cu capul pe Henderson.

30' Actiune frumoasa a lui Sterling in flancul drept, dar sutul sau este blocat la marginea careului de Yerry Mina.

26' Young centreaza in careu dintr-o lovitura libera de la distanta. Sanchez se inalta si respinge cu capul de langa un adversar

22' Cuadrado suteaza in forta, mingea este respinsa de Stones si ajunge la Falcao, care preia, dar este oprit inainte sa suteze

15' Ocazie pentru Anglia! Trippier centreaza in careu, mingea il depaseste pe Ospina, Kane reia cu capul dintr-un unghi imposibil, iar mingea trece puntin peste bara transversala. Inceput mai bun pentru englezi.

13' Sterling trage tare de la marginea careului de 16 metri, insa mingea este blocata de apararea adversa.

10' Inceput de meci alert, insa fara ocazii importante. Columbienii au scapat de doua ori pe contraatac, dar englezii s-au repliat rapid de fiecare data si nu le-au permis sa ajunga in pozitie de finalizare.

6' Ashley Young executa o lovitura libera din partea stanga. Ospina iese inspirat si indeparteaza pericolul.

1' A inceput meciul. Columbia a avut lovitura de start. Cele doua nationale s-au mai intalnit o singura data la un Campionat Mondial, in faza grupelor editiei din 1998. Anglia s-a impus atunci cu 2-0. In aceeasi grupa cu Anglia si Columbia s-a aflat atunci si Romania.

Se intoneaza imnurile celor doua tari.

​Faza optimilor de finală ale Campionatului Mondial se va închide cu partida dintre Anglia (câștigătoarea trofeului în 1966) și Columbia, națională care a ajuns până în sferturi la ediția precedentă a CM. Confruntarea dintre cele două echipe va începe la ora 21:00, pe Spartak Stadium, putând fi urmărită în direct pe TVR 1, TVR HD și LiveText pe HotNews.ro.

Echipele de start:

Columbia: 1. David Ospina - 4. Santiago Arias, 13. Yerry Mina, 23. Davinson Sanchez, 17. Johan Mojica - 5. Wilmar Barrios, 6. Carlos Sanchez, 16. Jefferson Lerma - 11. Juan Guillermo Cuadrado, 20. Juan Quintero - 9. Radamel Falcao. Antrenor: Jose Pekerman.

Rezerve: 12. Camilo Vargas, 22. Jose Fernando Cuadrado - 2. Cristian Zapata, 3. Oscar Murillo, 18. Farid Diaz, 15. Mateus Uribe, 10. James Rodriguez, 14. Luis Muriel, 21. Jose Izquierdo, 7. Carlos Bacca, 19. Miguel Borja

Anglia: 1. Jordan Pickford - 2. Kyle Walker, 5. John Stones, 6. Harry Maguire - 12. Kieran Trippier, 20. Dele Alli, 8. Jordan Henderson, 7. Jesse Lingard, 18. Ashley Young - 10. Raheem Sterling, 9. Harry Kane. Antrenor: Gareth Southgate

Rezerve: 13. Jack Butland, 23. Nick Pope - 16. Phil Jones, 15. Gary Cahill, 22. Trent Alexander-Arnold, 14. Danny Welbeck, 21. Ruben Loftus-Cheek, 4. Eric Dier, 3. Danny Rose, 19. Marcus Rashford, 11. Jamie Vardy

Arbitru: Mark Geiger (SUA); arbitri asistenţi: Joe Fletcher (Canada), Frank Anderson (SUA); arbitru de rezervă: Matt Conger (Noua Zeelendă); arbitru asistent de rezervă: Tevita Makasini (Tonga)

Arbitru video: Danny Makkelie (Olanda); arbitri asistenţi video: Carlos Astroza (Chile), Pawel Gil (Polonia), Mauro Vigliano (Argentina)

Rezultatele înregistrate de cele două echipe în faza grupelor:

Columbia - Japonia 1-2

Columbia - Polonia 3-0

Columbia - Senegal 1-0

Anglia - Tunisia 2-1

Anglia - Panama 6-1

Anglia - Belgia 0-1