Partida dintre Croația și Danemarca a început furtunos, cu două goluri în primele patru minute (Jorgensen 2' și Mandzukic 4'), iar spectacolul părea să fie garantat. A urmat însă o încleștare de 120 de minute între două echipe extrem de prudente, iar tabela de marcaj nu s-a mai modificat. Soarta meciului putea fi decisă în prelungiri, dar Luka Modric a ratat de la 11 metri în minutul 117. În cele din urmă, Croația s-a impus la loviturile de departajare (scor 3-2) și continuă povestea frumoasă la Campionatul Mondial, urmând să evolueze în sferturi împotriva Rusiei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aici poți vedea rezumatul partidei Croația vs Danemarca.

  • Kasper Schmeichel a fost declarat jucătorul meciului Croaţia vs Danemarca. Portarul danez a aparat penaltiul lui Modric în minutul 117 și două lovituri de departajare.
  • Partida Rusia vs Croatia se va disputa pe 7 iulie, de la ora 21:00, la Soci.

Evoluția scorului la penaltiuri:

3-2 Rakitic transforma de la punctul cu var si o duce pe Croatia in sferturile Campionatului Mondial, acolo unde o va intalni pe Rusia (tara gazda a competitiei).

2-2 Jorgensen trage slab, iar Subasic apara inca o data

2-2 Schmeichel ghiceste coltul si blocheaza cu bratul drept sutul lui Pivaric

2-2 Subasic apara sutul lui Schone

2-2 Luka Modric marcheaza de aceasta data, dar cu ceva emotii. Mingea a trecut la cativa centimetri de piciorul lasat bine de Schmeichel. Din nou egalitate

1-2 Krohn-Dehli isi pastreaza calmul, executa bine si inscrie

1-1 Kramaric transforma lovitura de la 11 metri.Schmeichel ii reproseaza arbitrului ca jucatorul croat s-a oprit inainte de a suta

0-1 Kjaer ne arata cum se executa un penalti. Nicio sansa pentru Subasic!

0-0 Apara si Schmeichel! Badlj a executat pentru Croatia!

0-0 Danezii sunt primii care vor executa. Eriksen trage in dreapta lui Subasic, portarul croat ghiceste coltul si respinge.

Cele mai importante faze ale partidei Croația vs Danemarca:

S-a incheiat si a doua repriza suplimentara de prelungiri. Vom avea penaltiuri, pentru a doua oara in aceasta zi. Rusia a obtinut calificarea in sferturi tot dupa loviturile de departajare (scor 5-4 cu Spania).

117' Penalty ratat de Croatia! Luka Modric isi asuma responsabilitatea de a executa lovitura de pedeapsa. Sutul jucatorului de la Real Madrid este slab, iar Schmeichel retine. Croatia a ratat incredibil sansa de a inchide meciul.

114' Penalty pentru Croatia! Scapat singur cu portarul, Rebic il dribleaza pe Schmeichel si apoi este faultat din spate de Mathias Jorgensen. Fundasul danez faulteaza din postura de ultim aparator, dar primeste doar galben. Nestor Pitana acorda penalty pentru Croatia!

108' Intrat la pauza celor doua reprize de prelungiri, Sisto incearca o executie pretentioasa la coltul lung, insa rateaza tinta.

106' Croatia si Danemarca mai au inca 15 minute la dispozitie pentru golul izbavitor.

S-a incheiat prima repriza de prelungiri. Scorul ramane neschimbat, 1-1.

104' Modric trimite o centrare in careu, Braithwaite respinge gresit si mingea ajunge la un adversar. Croatii nu profita, iar pericolul este indepartat de la poarta lui Schmeichel.

99' Schone preia excelent la 20 de metri, intoarce un adversar si suteaza in forta, dar mingea nu prinde spatiul portii.

91' A inceput prima repriza suplimentara de prelungiri.

Dupa 90 de minute, Croatia si Danemarca se gasesc tot la egalitate, scor 1-1. Vor urma doua reprize suplimentare de prelungiri.

90+3' Subasic iese din poarta la un corner si boxeaza. Mingea ajunge la Braithwaite, iar sutul acestuia trece putin pe langa.

77' Modric isi incearca norocul de la mare distanta, dar sutul sau trece mult pe langa poarta lui Schmeichel.

72' Ocazie Danemarca! Abia intrat pe teren, Nicolai Jorgensen a fost servit perfect in careu de Poulsen, dar sutul sau s-a dus pe mijlocul portii, iar Subasic a retinut fara probleme. E una dintre putinele ocazii ale acestei reprize secunde, in care cele doua echipe joaca extrem de prudent.

56' Faza periculoasa construita de nordici. Sutul lui Braithwaite se duce insa pe langa poarta lui Subasic.

46' S-a reluat meciul.

S-a incheiat prima repriza. Croatia - Danemarca 1-1. Meciul a inceput in forta, cu doua goluri in patru minute, dar intensitatea a scazut usor-usor. Ambele echipe au mai avut cateva ocazii importante, dar tabela nu s-a mai modificat.

42' Eriksen a incercat o executie pretentioasa si a fost extrem de aproape sa trimita mingea in plasa. Mingea a sters bara portii lui Subasic.

38' Ocazie Croatia! Modric a executat perfect o lovitura liberă de pe partea stanga, iar Lovren a reluat periculos cu capul. Mingea a trecut putin pe langa poarta danezilor.

29' Ocazie pentru Croatia! Perisic lufteaza in prima faza, apoi suteaza peste poarat aparata de Schmeichel.

27' Nordicii au fost la un pas sa treaca din nou in avantaj! Braithwaite a ramas singur cu Subasic, a sutat pe jos, dar croatul a avut un reflex excelent.

4' Gool Croatia! Bucuria danezilor a durat doar doua minute. Mandzukic restabileste egalitatea pe tabela cu un sut din cativa metri, dupa ce mingea a ajuns norocos la el dintr-un adversar. Ce inceput nebun de meci! Croatia vs Danemarca 1-1.

2' Gool Danemarca! Nordicii deschid scorul la prima faza a meciului, dupa o aruncare de la margine la care apararea croatilor a fost prinsa pe picior gresit. Jorgensen a trimis un sut slab din apropiere, dar Subasic si-a impins mingea in propria poarta. Croatia vs Danemarca 0-1.

1' A inceput meciul. Danemarca a avut lovitura de start.

A doua zi a optimilor Campionatului Mondial de fotbal va fi închisă de confruntarea dintre Croația și Danemarca. Partida se va desfășura pe Nizhny Novgorod Stadium, de la ora 21:00, urmând să fie în direct pe TVR 1 și TVR HD și LiveScore pe HotNews.ro.

Echipele de start:

Croaţia: 23. Danijel Subasic - 2. Sime Vrsaljko, 6. Dejan Lovren, 21. Domagoj Vida, 3. Ivan Strinic - 7. Ivan Rakitic, 11. Marcelo Brozovic - 18. Ante Rebic, 10. Luka Modric (căpitan), 4. Ivan Perisic - 17. Mario Mandzukic

Selecţioner: Zlatko Dalic.

Rezerve: 1. Dominik Livakovic, 12. Lovre Kalinic - 13. Tin Jedvaj, 5. Vedran Corluka, 15. Duje Caleta-Car, 22. Josip Pivaric, 19. Milan Badelj, 14. Filip Bradaric, 20. Marko Pjaca, 8. Mateo Kovacic, 9. Andrej Kramaric.

Danemarca: 1. Kasper Schmeichel - 5. Jonas Knudsen, 4. Simon Kjaer (căpitan), 13. Mathias Jorgensen, 14. Henrik Dalsgaard - 6. Andreas Christensen, 8. Thomas Delaney, 10. Christian Eriksen - 20. Yussuf Yurary Poulsen, 21. Andreas Cornelius, 11. Martin Braithwaite

Selecţioner: Aage Hareide.

Rezerve: 16. Jonas Lossl, 22. Frederik Ronnow - 3. Jannik Vestergaard, 17. Jens Stryger Larsen, 2. Michael Krohn-Dehli, 18. Lukas Lerager, 19. Lasse Schoene, 7. William Kvist, 23. Pione Sisto, 15. Viktor Fischer, 12. Kasper Dolberg, 9. Nicolai Jorgensen.

Arbitru: Nestor Pitana; arbitri asistenţi: Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (toţi din Argentina); arbitru de rezervă: Enrique Caceres (Paraguay); arbitru asistent de rezervă: Eduardo Cardozo (Paraguay)

Arbitru video: Mauro Vigliano (Argetina); arbitri asistenţi video: Roberto Diaz (Spania), Gery Vargas (Bolivia), Daniele Orsato (Italia)

FOTOGALERIE Croația vs Danemarca

Sursa foto: fifa.com / getty