În vârstă de doar 14 ani, Alexandra Petric a consemnat în această săptămână prima sa victorie în circuitul profesionist de tenis, în cadrul turneului ITF de la Curtea de Argeș, dotat cu premii totale de 15.000 de dolari. Performanța ei a fost remarcată de jurnaliștii americani de la tennisworldusa.org: "Petric a strălucit la debutul ei în circuitul profesionist".

Alexandra PetricFoto: juniortrophy.ro

"După doar două participări la turneele ITF de junioare, Petric a primit un wild-card pentru turneul din această săptămâna de la Curtea de Argeș și a strălucit la debutul ei în circuitul profesionist de tenis, învingând-o pe compatrioata sa Cristiana Miruna Tudor, scor 6-4, 6-2, într-o oră și 24 de minute.

În anii trecuți, în 2015 și 2016, Alexandra a câștigat numeroase turnee U12, iar anul trecut a avut succes și la U14, când a învins jucătoare mai mari decât ea, pregătindu-se pentru provocări mai serioase în 2018.

În luna mai, talentata americancă Cori Gauff devenea prima jucătoare născută în anul 2004 care reușea o victorie în circuitul profesionist de tenis. O lună mai târziu i se alătură Alexandra Petric (14 ani), care a câștigat în runda inaugurală a turneului de la Curtea de Argeș, dotat cu premii de 15.000 de dolari", se arată pe site-ul tennisworldusa.org.

Alexandra Petric a fost învinsă în optimi de jucătoarea Gebriela Mihaylova (Bulgaria), cap de serie numărul 8, scor 6-2, 6-2.

Finala de simplu a turneului de la Curtea de Argeș se va disputa duminică, între Andreea Mitu şi Miriam Binaca Bulgaru, favorita doi, putând fi urmărită în direct pe Digi Sport 2, de la ora 16:00.