Un raport de expertiză întocmit de profesorii Carlo Moreschi şi Gaetano Thiene arată că Davide Astori, căpitanul Fiorentinei, a murit nu din cauza unei brahicardii, ci dimpotrivă, din cauza unei tahiaritmii, tulburare de ritm cardiac caracterizată prin accelerarea frecvenţei cardiace, relatează Corriere della Sera, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Moreschi şi Thiene au precizat că jucătorul nu a murit în somn şi ar fi putut fi salvat dacă ar fi avut un coleg de echipă în cameră care să-i alerteze pe medici.

Davide Astori a încetat din viaţă în 3 martie, la vârsta de 31 de ani, la Udine, unde se afla cu Fiorentina pentru un meci din Serie A.

Iniţial, procurorul Antonio De Nicolo anunţase că Astori a murit din cauza unei probleme cardiace, probabil brahicardie, ipoteză total opusă concluziei din raportul de expertiză dat publicităţii vineri. “Este vorba de o moarte de cauză cardiacă, fără indicii macroscopice, probabil o brahicardie, bătăile inimii încetinindu-se, până când inima s-a oprit ”, spunea De Nicolo în martie.

Brahicardia constă în scăderea frecvenţei cardiace sub 60 de bătăi pe minut.