Arsenal a anunțat începutul unui nou capitol din istoria echipei, Unai Emery (46 de ani) urmând să fie noul antrenor al "tunarilor". Tehnicianul iberic îl înlocuiește pe Arsene Wenger, cel care s-a despărţit de Arsenal la finalul acestui sezon, după 22 de ani petrecuţi pe banca londonezilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt foarte încântat că am semnat cu unul dintre cele mai importante cluburi din lume. Arsenal este recunoscută în întreaga lume pentru stilul ofensiv de joc, pentru faptul că promovează jucători tineri și are un stadion fantastic. Sunt foarte mândru că am primit această responsabilitate de a începe un nou capitol din istoria lui Arsenal" a declarat antrenorul iberic pentru site-ul oficial al londonezilor.

În ultimele două sezoane, Unai Emery a pregătit-o pe PSG, formație alături de care a reușit "tripla" campionat-Cupa Franţei-Cupa Ligii în acest sezon alături. Spaniolul a fost nevoit să plece de pe banca parizienilor la finalul acestui sezon, după ce a ratat din nou marele obiectiv al clubului, Liga Campionilor (PSG a fost eliminată în optimi de Real Madrid, scor 5-2 la general).

Unai Emery a cucerit șapte trofee în cei doi ani petrecuţi la clubul din capitala Franţei: un titlu de campion (2017/2018), două Cupe ale Franței (2016/2017, 2017/2018), două Cupe ale Ligii Franței (2016/2017, 2017/2018) și două Supercupe ale Franței (2016/2017, 2017/2018).

Unai și-a început cariera de antrenor la Lorca Deportiva, în 2005, după ce a jucat cel mai mult în liga a doua a Spaniei. El a pregătit apoi echipe precum Almeria, Valencia și Spartak Moscova, înainte de a fi antrenor la Sevilla și Paris Saint-Germain.

Alături de Sevilla, Emery a câștigat de trei ori consecutiv Europa League (2014, 2015 și 2016).

La finalul acestui sezon, Arsene Wenger s-a despărţit de Arsenal după 22 de ani petrecuţi la cârma echipei de pe "Emirates". În vârstă de 68 de ani, Wenger a cucerit alături de tunari trei titluri în Premier League, reușind și performanța de a fi neînvins într-un întreg sezon din Anglia. Și-a mai trecut în CV șapte FA Cup și i-a calificat pe tunari preț de 20 de sezoane în Champions League. A bifat dubla campionat-cupă în sezoanele 1998 și 2002.

În ultimul sezon petrecut la Arsenal, Wenger a condus echipa până în semifinalele Europa League, unde a fost învinsă cu 2-1 la general de Atletico Madrid. În Premier League, Arsenal a încheiat pe locul 6, urmând să evolueze în sezonul următor în grupele Europa League.